USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Луцькі скаути збираються скласти «живе» слово «ПЛАСТ»

16 Квітня 2010 11:26
Завтра, 17 квітня, у Луцьку відбудеться ряд заходів, присвячених 98 річниці складення Першої Пластової Присяги, що вважається днем заснування Національної скаутської організації України.

Розпочнуться святкування із відкриття об 11 годині на Театральному майдані фотовиставки львівського пластуна Петра Задорожного «Пласт – наш здоровий спосіб життя». Фотовиставка функціонуватиме в рамках кампанії «1000 міст – 1000 життів». Пластові фотознімки ілюструють здоровий та активний спосіб життя, який ведуть пластуни.

Далі пластуни живим ланцюгом сформують слово «ПЛАСТ» і сфотографуються. По тому на учасників акції чекають різні завдання, які їм треба буде виконати. Ці завдання покликані як нагадати історію організації, так і перевірити фізичну вправність, згуртованість команд.

Завершиться змагання найбільш урочистим моментом – складенням Пластової Присяги (орієнтовний час – 19 год, біля аптеки-музею). По тому пластуни проведуть святкову пісенну ватру, на яку запрошують усіх охочих.

Довідково:
Пласт був заснований 12 квітня 1912 року у Львові. Саме у цей день перший пластовий гурток склав Пластову Присягу, що і вважається днем заснування Пласту. Засновниками організації були Олександр Тисовський, Петро Франко (син Івана Франка) та Іван Чмола.

На сьогодні Пласт є найбільшою скаутською організацією України, яка об'єднує 10 тисяч пластунів різного віку та діє на всій території України.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus