USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі студенти навчалися рятувати. Фото

14 Травня 2010 09:08
На базі Луцького технічного коледжу 13 травня відбулися заходи у рамках Тижня знань правил безпеки життєдіяльності.
Про це повідомили у центры пропаганди ГУ МНС у Волинській області
Рятувальники разом з педагогами навчали студентів жити безпечно. Окрім традиційних уроків та лекцій, студентська молодь довідалася порядок надання першої невідкладної медичної допомоги, тренувалася правильно одягати протигази, а, крім того, на власні очі побачила рятувальників за роботою.
Розпочалося виховне дійство із навчальної тривоги. Студенти коледжу, дотримуючись усіх правил та пересторог, грамотно залишили приміщення навчального корпусу, де за планом навчань виникла пожежа.
Молодь довідалася основні постулати безпечної поведінки на воді, адже, як свідчить практика, саме з настанням літа дотримання цих простих правил особливо актуальне. Як запевняють рятувальники, багатьох трагедій можна було б уникнути, якби самі винуватці біди були більш пильним. На завершення бесіди, юнаки та дівчата ще раз повторили номери служб екстреного реагування та отримали листівки з корисною інформацією про те, як уберегтися від нещасть не тільки на водоймах, але й запобігти пожежам та іншим надзвичайним подіям.
Опісля викладач коледжу Сергій Косарук продемонстрував студентській аудиторії порядок надання першої долікарської допомоги, зокрема, за допомогою асистентів показав, як рятувати потерпілого з води та на спеціальному макеті відтворив порядок звільнення від води органів дихання людини та проведення непрямого масажу серця.
Після того, як юнаки та дівчата склали нормативи з одягання засобів індивідуального захисту, на стадіон школи прибув підрозділ рятувальників Луцького гарнізону МНС. Працівники пожежної служби не тільки продемонстрували студентам комплектацію рятувального автомобіля першої допомоги – учні довідалися, як за допомогою гідравлічного і пневматичного обладнання можна демонтувати навіть надміцні металеві конструкції.
Неабияке захоплення у студентів технічного коледжу викликала ліквідація умовної пожежі, яку рятувальники вправно приборкали за допомогою потужних водяних струменів.
Подібні заходи – не виняток, а позитивна профілактична практика. Дні цивільного захисту відбуваються в усіх навчальних закладах області.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus