USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі «тролейбусники» підуть на Київ?

21 Жовтня 2009 14:46
Страйкуючим працівникам Луцького підприємства електротранспорту депутат Волиньради Ігор Гузь запропонував організувати поїдку до вищих органів влади у столиці. Таку ідею він мотивував транспортним колапсом в обласному центрі Волині. Про це 21 жовтня йшлося під час засідання спеціальної комісії, котра мала на меті вирішення проблем «тролейбусників», – інформує репортер «Волинських новин».
Обговорення проблем «тролейбусників» у стінах Волиньради тривало близько півтори години. Проте лише голова Федерації профспілок області Іван Карпомиз зауважив, що ця дискусія може тривати «до вечора», а потрібно внести конкретні пропозиції, у тому числі і в питанні звернення до уряду. Він нагадав присутнім про відписку Мінфіну про те, що це міністерство не підтримує експерименту щодо адресної допомоги пільговикам. Він запропонував на сесії Волиньради висловити незадоволення діяльністю луцького міськвиконкому через його відповідальність за комунальне підприємство. Мовляв, потрібно доручити міській раді подумати над питання реструктуризації лізингу, а до сесії Волиньради подати план вирішення проблем луцького тролейбусного «депо», наприклад фінансового оздоровлення підприємства. А ось раді, керівництву підпримєтва, стайкому та профкому варто спільно розробити графік погашення заборгованості із заробітної платні. На його думку, «тролейбусникам» варто вступити в трудовій спір із міською радою, як виразником підприємства. Він вважає, що на підприємстві потрібно провести незалежний аудит, а також звернутися до прокуратури із цього приводу. Директор Луцького підприємства електротранспорту Костянтин Патракеєв зауважив, що остання теза вже виконана.
Депутат Волиньради Петро Пронь зауважив, що звернення до уряду не є панацеєю від усіх бід тролейбусників. Він підтримав думку про проведення на підприємстві незалежного аудиту. Мовляв, якщо перевірка виявить, що підприємство є банкрутом, то відповідно, до нього будуть й інші фінансові вимоги. Також він запропонував розділити «тролейбусників» і «маршрутчиків». І списати все, що постійно вимагає ремонту. На його думку, міська рада повинна взяти кредит і виплатити заробітну платну тролейбусникам. Заступник луцького міського голови Петро Гоцалюк зауважив, що питання кредиту є досить важким, адже «хто його дасть».
Депутат Волиньради Володимир Бондар запропонував зібратися бюджетній комісії Волиньради і знайти кошти для «тролейбусників». Проте він додав, що у міській раді також повинні віднайти гроші для Луцького підприємства електротранспорту. Також він сказав, що проблему тролейбусного «депо» варто розглядати щомісяця.
Заступник голови Волиньради Борис Загрева додав, що у звернені до уряду потрібно висловити незадоволення діями Кабміну, котрий не знайшов конкретних виходів із ситуації із пільговим перевезенням. Також він наголосив на моменті затримок субвенції із державного бюджету. Щодо аудиту, то КРУ незабаром розпочне перевірку на підприємстві. Він додав, що потрібно розібратися в ефективності збору виручки на маршрутних таксі. На його думку, можливо, варто переглянути маршрути. А ось фінансове управління та «соціалки» мають відшукати можливість виділення ще 500 тисяч гривень Луцькому підприємству електротранспорту. Але він додав, що ці кошти перекажуть тролейбусному «депо» наступного дня, опісля того як міська рада представить план заходів щодо реструктуризації лізингу та інших покращень на підприємстві.
Присутнім під час засідання комісії представникам страйкового та профспілкового комітетів він запропонував відновити роботу. Мовляв, «ваше майбутнє – у ваших руках» і нагадав про те, що вони щоденно несуть збитки. Також він зауважив, що завтра луцький міський виконком має обговорити проблему тролейбусників, а відповідне рішення прийняти на сесії.
Представники страйкового і профспілкового комітетів відповіли, що не поїдуть на маршрути, оскільки вони втратили віру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 22 Жовтня 2009 10:49
Що за дурна звичка в заголовках ставити запитання? Ви що основ журналісти ки не вчили? Все пишете в значенні "непонятно шо"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus