USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Тролейбусники у Луцьку знову страйкуватимуть

17 Січня 2014 10:01
Страйк у Луцьку став прикладом для комунальних підприємств електротранспорту України. Адже по всій країні ситуація з виплатою державним Казначейством субвенцій за пільгове перевезення пасажирів залишило людей без зарплати.

Нагадаємо, що напередодні Нового року на Луцькому комунальному підприємстві електротранспорту відбувся триденний попереджувальний страйк. Причина – тримісячна заборгованість працівникам підприємства заробітної плати. Водії тролейбусів, кондуктори, ремонтники заблокували виїзд з тролейбусного парку і на лінії не виїхав жодний тролейбус, інформує INTV.

Окремі представники Луцькради вважають, що страйк, який спалахнув на луцькому депо був стихійним, а відбувся він тому, що працівники не були поінформовані про реальний стан речей – чому їм не виплатили заробітну плату.

До слова, 15 січня директор Луцького підприємства електротранспорту Іван Грицанчук пішов з посади. Також створили спеціальну комісію, яка перевіряла фінансово-господарський стан підприємства.

Подібні страйки комунальних підприємств електротранспорту у минулому році відбулись також у Дніпропетровську, Алчевську, Львові, Сумах та інших містах України.

На межі страйку перебували колективи Київпастранса та міського електротранспорту Одеси.

Як стверджують у редакції видання, у найближчі дні вирішили «скласти рога» на своїх тролейбусах і працівники КП «Рівнеелектротранс». Згідно з повідомленнями страйкому цього комунального підприємства, його працівники досі не отримали заробітну плату за листопад-грудень 2013 року.
Ймовірно, що така ситуація із виплатою коштів Казначейством, спричинить наступну хвилю страйків, утому числі й на луцькому депо.

Дата страйку буде оголошена Всеукраїнським страйковим комітетом окремо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Василь Показати IP 17 Січня 2014 10:14
А чому не страйкують працівники Луцького автозаводу, яким не виплатили зарплатню ще за серпень місяць ?
колишній працівник Показати IP 17 Січня 2014 10:39
....................верніть директора Кубіцкого І. і тоді підприємство запрацює і не буде боргу ----це один нормальний керівник ,який думав головою, а не ж......ю
реально до колишній працівник Показати IP 17 Січня 2014 11:08
а є зміст вертатись і вирішувати проблеми створені ж....ю (в т.ч. владною). а не головою
Корінний лучанин до реально Показати IP 17 Січня 2014 11:21
Який би не був директор з головою, проблема "СИДИТЬ" в КИЄВІ! Ці кляті СУБВЕНЦІЇ ніхто ніколи вчасно не повертав і не буде повертати!!! ЦЕ ДУРНА "СОВДЕПІВСЬКА" ЗАМАНУХА - ОЦІ СУБВЕНЦІЇЇ ! В ДЕРЖАВІ НІХТО СЕРЙОЗНО НЕ ХОЧЕ ЦИМ ЗАЙМАТИСЬ!!!
Теж лучанин Показати IP 17 Січня 2014 13:55
Субвенція буде виплачуватись вчасно тоді-коли буде виконуватись держбюджет.А за минулий рік там дірка десь у 40 мільярдів гривень.І тут зовсім ні причім казначейстео.Просто немає чого прераховувати.Хоча й казначейство непотрібна структура з величезним апаратом чиновників.Ці функціі може виконувати фінуправління(міське,районне,обласне).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus