USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі журналісти судяться з міськрадою через приховані декларації

25 Жовтня 2013 11:20
Засідання суду за позовом журналіста до міської ради Луцька через приховування декларацій депутатів відбудеться найближчого вівторка. Про це повідомляє «Четверта влада».

Так, 29 жовтня у Луцькому міськрайонному суді розпочнеться розгляд справи за позовом журналіста порталу «Четверта влада» до Луцької міської ради.

Засідання розпочнеться о 14.30 годині у кабінеті № 3 в приміщення Луцького міськрайонного суду, що за адресою: вулиця Сенаторки Левчанівської, 1.

Наприкінці квітня цього року портал «Четверта влада» звернувся до міської ради із запитом щодо надання копій декларацій про майно, доходи, витрати і фінансові зобов’язання за 2012 рік обранців громади.

Однак, у встановлений законом термін отримали відповідь, у якій є копії декларацій лише семи депутатів. Мовляв, решта не погодилася оприлюднити декларації.

З інших джерел отримали копії декларацій ще двох обранців.

В усній розмові із представниками Луцької міської ради журналістам пояснили, що не можуть оприлюднити ці документи без згоди самих декларантів. При цьому посилалися на Закон України «Про захист персональних даних».

В прокуратурі стали на сторону чиновників із міської ради і не побачили порушень у відповіді журналісту.

Тож журналісти просять суд визнати протиправними дії представників Луцької міської ради в частині ненадання копій декларацій більшості депутатів та зобов’язати Луцьку міську раду надати запитувану інформацію і документи.

Медіа-юрист та медіа-тренер Олександр Бурмагін впевнений, що декларації про майно, доходи, витрати і фінансові зобов’язання мають надаватися журналістам за запитами.

«Їх декларації (як і депутатів ВРУ), згідно закону про доступ до публічної інформації та закону про засади запобігання і протидії корупції - є відкритими в доступі без будь-яких погоджень. Тому що це - виключення із загальної системи захисту персональних даних, яка поширюється на всіх інших. Щодо них прямо прописано - відкрита, відповідно - повинна надаватися за запитами. Без будь-яких «перепитати» або «запитати згоду», - каже Олександр Бурмагін.

Тож журналісти проситимуть суд визнати протиправними дії представників Луцької міської ради в частині ненадання копій декларацій більшості депутатів та зобов’язати Луцьку міську раду надати запитувану інформацію і документи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus