USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьком течуть «мертві» ріки

6 Травня 2010 12:09
У місті найгірша ситуація із забрудненням вод у річках Жидувка та Сапалаївка.

Про це під час засідання Луцького міськвиконкому повідомила заступник начальника обласного управління охорони навколишнього природного середовища Світлана Якубішина.

Чиновник розповіла, що у міську річку Омелянівку та Жидувка потрапляє чимало самовільних скидів, через що ці річки є так званими «мертвими» ріками.

Заступник міського голови Борис Сорока розповів, що природоохоронні смуги цих річок постійно засмічують. Мовляв, раніше цими територіями опікувалися житлово-комунальні підприємства і спеціальна бригада КП «Луцькспекомунтарсу». Тепер - керівники підприємств, установ та організацій, які розміщені поруч.

Проте ці керівники не завжди задумуються над прибиранням прибережних смуг. Тому й доводиться проводити екологічні дні та толоки.

Приміром, територія колишнього річкового порту на Стиру нині знаходить в оренді. Орендар-підприємець влаштував на цій території стоянку автомобілів і склад мастильних матеріалів. Вказав Борис Сороку і на бездіяльність у цій сфері муніципальної поліції.

А ось територію біля Теремнівських ставків лучани самовільно розкопують під городи. І до річки залишається два-три метри, а не 25 метрів, як це передбачає законодавство. Мінеральні добрива із городів потрапляють до річкових вод. Наприклад, у міському районі Балки лучанам навіть вдається влаштовувати теплиці поблизу води.

Серед інших «водних» проблем Луцька: лучани незаконно підключаються до мереж зливової каналізації, мости руйнуються, їхні частини падають до води і утворюють затори. Також не обгороджені артезіанські свердловини. Адже земля, на яких вони споруджені у минулому переходила від одного власника до іншого. Тому часто на цю землю немає документації.

Директор комунального підприємства «Луцькводоканал» Іван Корчук розповів, що із ситуації планують вийти, обгородивши артезіанські свердловини живоплотом. Він додав, що артезіанські свердловини з’явилися в Луцьку у 1950-ті роки і тоді їхній захист не був споруджений.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 6 Травня 2010 19:06
біля Сапалаївки починають будувати гаражі без документів....і всім байдуже...
Всезнайко Показати IP 6 Травня 2010 19:27
Потрібно заткнутивсі несанкціоновані каналізаційні зливи, хай каки йдуть назад крутим в хату...
дідо Показати IP 7 Травня 2010 09:34
міські чиновники говорять одне...а тим часом директор комунального Спецкомбіната Олександр Вікторов будє гараж на березі Сапалаївки без жодних дозвольних документів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus