USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькому замку Любарта видадуть паспорт, як тільки з являться гроші

30 Жовтня 2009 09:38
У Луцьку досі немає єдиного реєстру історичних пам’яток. Коштів, передбачених на виконання Програми паспортизації  об’єктів старого міста ще не виділили, кажуть у  департаменті культури та збереження історичної спадщини Луцької міської ради. Про це інформує репортер «Волинських новин».
«Передбачені кошти в сумі 2 мільйони 600 тисяч гривень. А виділено наразі лише 20 тисяч», - каже директор департаменту культури та збереження історичної спадщини Луцької міської ради Сергій Годлевський
Програма розрахована на три роки. Виконувати паспортизацію повинна спеціалізована установа, яка має відповідну ліцензію – львівський інститут «Укрзахідреставрація». У Луцьку ж таких організацій немає.
За словами Годлевського чимало пам’яток архітектури потребують детального науково-консультаційного вивчення. Тому, не виключено, що для цього запросять й іноземних спеціалістів, зокрема з Польщі. А допомогти у паспортизації, скажімо сфотографувати об’єкти культурної спадщини лучан,  закличуть студентів-істориків.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus