USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькрада попросила ВР не приймати новий податковий кодекс

7 Липня 2010 11:08
Луцька міськрада звернулася до Верховної ради України, аби нардепи змінили проект нового податкового кодексу, який готується до розгляду в другому читані.
Заяву оприлюднив на сесії міськради 7 липня голова фракції БЮТ Юрій Корольчук.
В тексті заяви йдеться, що новий закон буде суттєво обмежувати і навіть «знищувати» малий та середній бізнес в Україні. Депутатів не влаштовує повернення грального бізнесу в Україні та зниження соціального захисту населення.
В заяві йдеться, що податкове навантаження згідно з законопроектом «переносить податкове навантаження з олігархів на малий та середній бізнес і пересічних громадян». Натомість, права податкових інспекторів збільшуються: вони матимуть право оглядати житло платника податку, без рішення суду брати майно визначених ними боржників в податкову заставу і списувати кошти з рахунків платників податків.
За словами депутатів, багато гравців малого і середнього бізнесу, яких в Україні близько 6,5 мільйонів полишать підприємницьку діяльність. В новому кодексі «відсутні прогресивні нововведення європейського зразка. Він консервує старі негаразди», - йдеться у заяві.
Депутати незадоволені також тим, що кодексом не передбачений податок на розкіш, натомість вводиться мито на нараховані відсотки на депозитні рахунки в розмірі п’яти відсотків. На думку обранців, це спричинить відтік клієнтів від банків та зменшить приріст заощаджень людей.
В проекті йдеться також про зменшення так званих «податкових канікул» для дрібних підприємців та відміну спрощеної системи оподаткування для підприємців, які зокрема займаються юридичною, бухгалтерською, аудиторською діяльністю, та надають послуги з консультування, рекламної діяльності, підбору персоналу.
За звернення проголосували 29 депутатів, двоє були проти. Загалом на сесії зареєструвалося 35 депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Здивований Показати IP 7 Липня 2010 13:14
яких у Луцьку близько 6,5 мільйонів???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus