USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Луцькводоканал» можуть віддати в приватні руки?

1 Грудня 2010 18:15
Аби реформувати КП «Луцькводоканал» і вивести його зі скрутного становища, необхідно, щоб місто дало підприємству 140 мільйонів гривень, знайшовся інвестор або концесіонер.
Про це 1 грудня повідомив директор КП «Луцькводоканал» Іван Корчук.
Днем раніше луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що комунальні підприємства найближчим часом очікує реформування у зв’язку неефективністю їх діяльності.
Він нагадав, що загальний борг на комунальних підприємствах сягає 112 мільйонів гривень.
Романюк зазначив, що ймовірно КП «Луцькводоканал» буде мати інвестора з 50% частки.
Міський голова окреслив ситуацію на підприємстві як тяжку. Згадав, що нещодавно під час аварії, коли був необхідний екскаватор, техніку довелося шукати деінде.
«Підприємство потребує великих капіталовкладень для розвитку. За попередніми підрахунками, аби відремонтувати очисні споруди, станції водопідготовки, необхідно 140 мільйонів гривень… Якщо міський бюджет не може дати такі кошти для розвитку підприємства – необхідно шукати інші виходи. А чи концесія це буде, чи інвестування - вирішувати громаді міста. Я це питання особисто ще не досліджував», - коментує Іван Корчук.
Корчук каже, що діючі тарифи на воду не перекривають витрат підприємства. І додає, що на підприємстві працюють 615 людей і виплачувати їм зарплату стає «дедалі важче».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Виборець Показати IP 1 Грудня 2010 18:25
Ось і починаються схеми виведення майна із власності громади за методами Льоні (Космоса) Черновецького!
дідо Показати IP 1 Грудня 2010 19:22
а тарифи підняти не пробували ?...продадуть і буде як і з котельнею Кропиви. ні тепла,ні оплати...
ZloyDed Показати IP 1 Грудня 2010 19:26
А Ярославович з усього бізнес зробить - тільки встигай кошелька розкривати! А ви як думали- гроші, гроші, гроші...
Олександр Пиза Показати IP 1 Грудня 2010 19:53
Вода дешева, її ніхто не цінує, не береже і не економить а ще й крадуть. бо теперішній водоканал не може і не зможе за цим прослідкувати. Треба міняти: 1) умови власності; 2) керівництво; 3)тарифи; 4)методи обліку, контролю та відповідальності. Малюзабезпеченим - як і по всіх інших напрямках - монетаризацію пільг і Абсолютне відключення при несплаті.
Helge до Олександр Пиза Показати IP 1 Грудня 2010 22:59
Хде деньги, Саша!? Какие в жопу инвесторы и приватизация!? За воду люди платят ВСЕ!!! - Куда девается бабло дальше? Эти маланские приколы - насчет частных собственников в водопоставке населению - золотая мечта любого ублюдка-ростовщика, как, наверное, и пока технически неосуществимая, тема насчет торговли чистым воздухом!!! Если местная власть вымутит эту тему и передаст водоканал в частные руки, думается, что очень скоро эту власть не просто сметут, а вынесут ногами вперед ))))
Андрій Лучик до Олександр Пиза Показати IP 2 Грудня 2010 11:13
"Абсолютне відключення при несплаті" - це популізм. Ви знаєте, які законодавчі акти регулюють правовідносини в сфері ЖКГ? Прошу поцікавитися, а особливо звернути увагу на закон "Про питну воду та питне водопостачання". А тоді вже й будете розповідати про те, що і як робити.
Діректор Показати IP 1 Грудня 2010 21:53
ну це цікаво - підприємство є монополістом і збиткове! а ще цікавіше - поміняти власність, тоді відразу стане прибутковим. Молодці панове, господарювати починаєте правильно!
Преображенський Показати IP 1 Грудня 2010 22:46
Пиза в нас з новітньої когорти шарікових. Тільки в тих був лозунг - усе подєліть, а в цих - все продать. В Європі, на яку так люблять посилатися ці задрипанці, подібні підприємства якраз таки комунальної власності. А для залучення коштів є інші більш ефективні методи. Але для цього потрібні як знання, так і праця.
Журналіст Показати IP 2 Грудня 2010 09:16
Усім тим, хто хоче віддвти в концесію "Луцькводоканал!!!!!! Вивчіть досвід: в Україні такі спроби були в Запоріжжі (за гроші ЄБРР) і в Одесі. Результати досить невтішні. Вивчав ці проблеми і знаю про них більше, ніж треба знати журналістам. Щодо послуг цього господарства, то головна причина такого його фінансового стану - неплатежі населення. За борги можна було б запровадити очистку води методом іонізації, а не хлорування, як це вже 40 років робить Європа, здійснювати дорогу очистку води від молекулярного заліза ( дуже дорога процедура!!!) чим трохи підняти стандарти питтєвої води, які з часів Брежнєва ще не мінялись. Охорона здоровя стверджує, що 70% усіх хвороб - це неякісна вода. Хлор вступає в реакцію з органічними частками в воді, які залишаються піся будь-якої найякіснішої очистки. Такі сполуки хлору дають високий відсоток народження дітей з вродженими вадами (розумова відсталість, дистрофія і т.п.). Вода - це життя. Можна прожити без ковбаси з євросоюзовського фаршу, виготовленого на основі перемелених копит, шкіри, шерсті, вимя і хрящів, а без води - не туди і не сюди.
Лучанка Показати IP 2 Грудня 2010 09:31
Вообще непонятно, как важные для города обьекты, можно отдавать в частные руки? А вдруг хозяин передумает включить водичку? такое ощущение, что людей держат за идиотов!!!!
Платник комунальних послуг Показати IP 2 Грудня 2010 09:36
Рівень сплати за комунальні платежі у м. Луцьк сягає 95-99 %. Тарифи на 30-40 % більші ніж у Києві. Це вже не вода, а вода оброблена "сріблом"! А тут прийшли нові кризис-менеджери на кшталт цього ж Пизи та Романюка, які підприємство, яке займає монопольне становище хочуть толкнути... Розберіться куди грошенята уходять! Чи може вам потрібно повернути те, що вкладено у виборчий процес? Досвід "ефективного управління" вже є: Кропива, Кривицький та Лучко вкрали котельню на Карбишева і непогано у них виходить. З вогнем граєтесь, козаки! Ми не для того вас вибирали, щоб майно і землю дєрєбєніти!
Олександр Пиза Показати IP 2 Грудня 2010 09:40
Забули за воду, взялися за Пизу...:-)
Helge до Олександр Пиза Показати IP 2 Грудня 2010 09:53
ну только не надо этих старых проверенных еврейский "мансов"))))
дідо Показати IP 2 Грудня 2010 10:19
це брехня ,шо населення платить...реальний тариф у декілька разів має бути вищий...плюс бездарне начальство та алкоголіки-працівники... Реальний вихід- високий тариф та безжалісне відрізання боржників...
Для дідо до дідо Показати IP 8 Грудня 2010 13:37
Підвищення тарифу не може бути огульним і сліпим. Попередньо потрібно мінімізувати, а то й ліквідувати усі необгрунтовані втрати води в мережах (які так безсовісно зписуються на громадян), замінити зношені труби в мережах постачання. А тоді вже говорити про формування розміру тарифів...
redakula до Для дідо Показати IP 18 Грудня 2012 15:57
А за який кошт скажіть бутьласка заміювати труби? Коли діючий тариф ледь покриває витрати на електроенергію. Взяти кредит скажете ви... Ну візьмем ми кредит, замінимо труби, а міськрада знов не дозволить збільшити тариф... І що тоді? В наш тариф ніколи не включались витрати на заміну мереж. Таке вже наше законодавство. В тариф дозволяеться включати тільки витрати на електроенергію та витрати на податки,паливно мастильні матеріали та заробітну плату. Наша влада зокрема і " проффесори " та депутати ( які ми з вами і обираємо ) вважають що труби і інше обладнання має служити вічно. Ну не вчили вони в школі хімію та фізикута не знають що залізо в воді іржавіє.
Нудьга Показати IP 2 Грудня 2010 11:29
Звістно, що платить населення. Більщість зразу біжить комунальні платити (які в нас одні з найбільших по Україні на відміну від зарплат) а потім пробують вижити на те, що лишилося в кошельку.
redakula Показати IP 18 Грудня 2012 15:33
Головна складова тарифу на водопостачання та водовідведення це електроенергія. В той час коли мешканці Луцька сплачують за 1 кВт електроенергії 0,26 грн, " Луцькводоканал " сплачуе 1,15 грн ). за 1 кВт. Відчуваете різницю ? І як з такими тарифми на електроенергію може бути дешевою вода? А міська рада тільки і вміе що називати тарифи на водопостачання " необгрунтованими "! А старе неекономічне зношене насосне обладнання яке працює ще з часів СССР? А витрати на паливо-мастильні матеріали? А податки якими держава практично додавлюе підприємства і доводить їх до банкрутства? цього ніхто не враховує. Міські владці тільки і знають що перераховувати метри кубічні в використані кіловати, а на інші витрати їм начхати. Щоб підприємство хочаб якось функціонувало тариф має бути не менше ніж 10 грн за 1 куб води.
Сусід до redakula Показати IP 13 Січня 2013 14:33
ну ти Ігарьок і застегнув... 1грн за куб)))
Анонім Показати IP 11 Грудня 2013 10:44
давай зарплату

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus