USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцький хлібокомбінат закупив нове обладнання. ФОТО

11 Липня 2013 19:00
Зерносховища та інші дотичні підприємства почали працювати на Волині у посиленому режимі.

Тому 10 липня в рамках Дня поля керівництво області побувало на Державному підприємстві «Луцький комбінат хлібопродуктів №2» Державного агентства резерву України, пише Волинський інформаційний портал.

Директор ДП «Луцький КХП №2» Степан Москвич розповів про те, що цьогоріч підприємство закупило нове обладнання для лабораторії. Для прикладу, інфрачервоний аналізатор дасть змогу проводити всі необхідні аналізи та проби зерна безпосередньо в автомобілях, які його привозять. Окрім того, КХП має всі сучасні засоби вимірювальної техніки. Тож це дасть змогу уникнути простою вантажівок із золотим збіжжям.

«Ми працюватимемо цілодобово», - запевнив Степан Москвич, додавши, що готовий до співпраці з аграріями, тобто приймати їхнє зерно.


За словами заступника голови Волинської ОДА Віталія Карпюка, минулоріч це підприємство переробило 9 тисяч тонн зерна та, відповідно, виготовило 6 тисяч тонн борошна. Саме КХП постачало його хлібопекам для випікання соціальних сортів хліба.

До слова, на «Луцькому КХП №2» зберігається й державний резерв, а це, за словами Віталія Карпюка, - продовольча безпека держави.


До слова, напередодні жнив на КХП відбулась молитва на урожай. Крім того, поблизу каплички є ікона, яка оберігає храм і допомагає збирати хліб.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus