USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Луцький пологовий - перевантажений

27 Січня 2011 17:46
В Луцьк рвуться народжувати зі Львова, Рівного і Тернополя, однак луцьких медиків це лякає.

У 2010 році в Луцьку прийняли понад чотири тисячі пологів, із них майже 40% породіль приїхали народжувати з інших районів та областей.

Про це під час засідання медичної ради у Луцькому клінічному пологовому будинку 26 січня розповів головний лікар установи Михайло Токарчук.

За його словами, в Луцькому пологовому минулоріч прийняли 4 тисячі 275 пологів, що на 247 менше, ніж у 2009-му. Такі цифри, вважає він, свідчать про перевантаження лікарні, де повинні народжувати лише жінки з луцькою пропискою. У 2010-му породіль-лучанок тут було лише 59,6 %.

«Цей показних хороший в тому, що він вказує на кваліфікацію, імідж закладу, але заклад повинні ще й матеріально забезпечувати належно… Сьогодні в нас хочуть народжувати люди з Львівської області, Рівненської, Тернопільської й інших», – розповів лікар.

«Я сьогодні підписав 15 заяв від людей, які хочуть спостерігатися в луцькій жіночій консультації. Це Шацьк, Любомль, всі хочуть. Нагрузка велика. Ми повинні спостерігати тільки місто Луцьк. Люди говорять, що ви не маєте права відмовляти. Ми ж не відмовляємо. Але від цього страждає спостереження. Жінка з району отримує декрет і більше не з’являється. Вони ще до декрету ходять, а дальше…», – нарікає Токарчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ірина Показати IP 27 Січня 2011 21:59
не знаю до чого тут токарчук називае любомль.чула що там дуже хороша лікарня і родом хороший.а якщо його знайома з любомля приіхала до нього родити тоне треба на всю округу кричати.
))) Показати IP 27 Січня 2011 22:02
может, город раздуплится наконец на статус областного для ЛКПБ? или жаба давит? все равно толком просодержать не могут. Хотя не с этой властью, к сожалению.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus