USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Лише 39% дітей Луцька можуть відвідувати повноцінні уроки фізкультури

10 Серпня 2010 10:24
Проведені перевірки на придатність школярів до занять в основних групах фізкультури у навчальних закладах показали, що лише 39% протестованих витримують нормативи МОЗу.

Про це 10 липня під час оперативної наради у міськраді розповів начальник управління охорони здоров’я Луцької міськради Федір Кошель.

До початку нового навчального року вже протестували близько двох тисяч дітей. Результати показали, що 35% школярів будуть відвідувати групи зі зменшеним фізнавантаженням, а 25 % - спецгрупи.

Для основної групи підійдуть лише 39 % протестованих. Кошель каже, що ще декілька років тому цей показник сягав 80%.

Обстежуються діти просто: після 30 присідань, що робить дитина за 45 секунд, вимірюється пульс дитини. Протягом визначеного часу серцебиття має досягти звичайного ритму, як у стані спокою. Федір Кошель каже, що деякі діти вже на 20 раз присідання втрачали свідомість.

Виною всьому ескулапи називають гіподинамію, обмеженість у русі, популяризацію комп’ютерних ігор, які витісняють у розпорядку дня дитини рухливі розваги.

За словами Кошеля, з огляду на такі результати збільшується навантаження на вчителів фізкультури, яким варто ретельніше ставитися до дітей, які не входять до основних груп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
владимир Показати IP 17 Серпня 2010 08:27
Надо не ждать школьного возраста,а с самого раннего детства заниматься физическим развитием ребенка!Движение-это ЖИЗНЬ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus