USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Легку атлетику можуть включити у шкільну програму

12 Травня 2017 16:55
Щоб залучати до здорового способу життя з малечку, у школах можуть запровадити програму «легка атлетика».

Про це стало під час брифінгу почесних гостей міжнародної матчевої зустрічі з легкої атлетики 12 травня.

Нагадаємо, 13 травня на стадіоні «Авангард» відбудеться Міжнародна матчева легкоатлетична зустріч U-20, що стане найбільшим міжнародними легкоатлетичним змаганням в Україні у 2017 році. До обласного центру Волині прибуде 200 спортсменів і тренерів з 5 країн Європи: України, Кіпру, Ізраїлю,Румунії та Білорусі.

Зі слів першого заступника Міністра молоді та спорту, президента ФЛАУ Ігоря Гоцула, який прибув на матчеву зустріч, зараз Мінспорту разом з Міністерством освіти розглядають питання включення дитячої легкої атлетики до шкільної програми. Адже саме зараз триває дискусія, чим наповнювати уроки фізкультури.

«З одного боку, уроки фізкультури у тому вигляді, в якому вони є зараз, не дуже задовольняють молодь. З іншого, є перестороги, коли лікарі забороняють дітям займатися спортом. Щоб знайти золоту середину, ми запропонували програму «легка атлетика» як частину шкільної програми. Ми сподіваємося, що цю пропозицію Міністерство освіти погодить і затвердить. Цю ініціативу підтримує Національний олімпійський комітет, і ми разом, не чекаючи впровадження офіційної програми, організовуючи дитячі змагання, показуємо, як це може виглядати і як це корисно», - пояснив він.

Ігор Гоцул додав, що у Федерації легкої атлетики сподіваються, що ці зміни внесуть до шкільної програми у найближчі 1-2 роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus