USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Маршрутки Луцька «мутують» в автобуси

13 Липня 2010 10:13
З першого січня 2011 року усі маршрутні таксі, які мають більше 21 пасажирського місця, будуть їздити у звичайному – автобусному – режимі.
Таку інформацію під час прес-конференції 13 липня оприлюднив луцький міський голова Богдан Шиба.
Він зазначив, що раніше режим маршрутного таксі у місті ввели через те, що не вистачало великого об’ємного транспорту, який би міг працювати в режимі автобусних перевезень. Нині такого вдосталь.
Богдан Шиба зазначив, що новоспечені автобуси міста і надалі будуть зупинятися на визначених для маршрутних таксі та тролейбусних зупинках. У них не буде обмежень в пільгових перевезеннях. Проте, вартість проїду в ньому буде така ж як в автобусах і тролейбусах.
Тобто якби нововведення реалізували зараз - ціна проїзду в усьому громадському транспорті міста, де більше 21 місця, коштувала б одну гривню.
Проте Шиба пояснив, що запроваджувати новацію будуть з першого січня 2011 тому, що у листопаді-груді пройдуть конкурси на право пасажирських перевезень в Луцьку серед перевізників. Тоді ж укладуть нові договори до 2014 року і визначать економічно обґрунтовану ціну на перевезення, аби вона була рентабельна для підприємців і ЛПЕ.

Щодо можливого спротиву приватних перевізників до такої реформи, Шиба повідомив, що «готовий до конструктивної дискусії».

«Я розумію, що за цим стоїть приватний інтерес. Ви бачите на кожній сесії у нас є депутати, які займаються перевезеннями в місті. Напевно, їм простіше впливати на ці всі процеси. Не варто того робити, треба щоб усі були в рівних умовах», - прокоментував міський голова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанин Показати IP 13 Липня 2010 10:25
Давно б так. Вернути Рафіки, де по 8 місць - ото і є маршрутки - на Львівській зайшло 8 пасажирів і до центру без зупинок - сервіс і комфорт.
ВВ Показати IP 13 Липня 2010 11:48
Ну у листопаді-груді, Шибу це вже не буде турбувати! :)
Tarasick Показати IP 14 Липня 2010 10:50
Ну хоч щось. Тільки які маршрутки будуть іздити в режимі "маршрутки"? Рахвіків і Овечок вже давно нема...
для ВВ Показати IP 14 Липня 2010 11:52
Якщо все оцінити без емоцій, та політичної забарвленості,то Шибу щє довго може хвилювати наше місто. Краще покумекати, хто буде міськими депутатами замість нинішніх злодюжек.
VSC до для ВВ Показати IP 14 Липня 2010 13:08
Старі та нові злодюжки. Порядна людина в раду не піде.
знаток Показати IP 14 Липня 2010 19:19
Що може зараз вже говорити на нарадах людина, яка 1 листопада одержить трудову книжку із записом про звільнення. По гривні за проїзд? А другу гривню він доплачувать буде? вражає той оптимізм з яким він щось стверджуЄ. З його рейтингом на сьогодні можна сказати одне: не кажи гоп поки не перескочиш,
витьок Показати IP 10 Червня 2012 19:53
СССР скільки може бути халява?????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus