USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Медична реформа у Луцьку «дісталася» до пологового будинку

4 Березня 2013 15:08
Реформа медичної галузі Луцька, яку почали здійснювати згідно з рішенням міськради щодо реорганізації комунальних лікувально-профілактичних закладів охорони здоров'я, вкотре «нагадала» про себе.

Так, одному з лікарів акушерів-гінекологів відділення жіночої консультації КЗ «Луцький клінічний пологовий будинок» видали попередження про звільнення з пропозицією переведення на цю ж посаду в КЗ «Луцька міська поліклініка №1», зокрема в новоутворене відділення «Амбулаторія загальної практики – сімейної медицини» на вулиці Привокзальна, 13 у Луцьку.

Утім, у Луцькому пологовому будинку переконують, що працівників не скорочують, а переводять на такі ж посади у новостворених відділеннях – амбулаторіях.

Інформацію щодо того, що «в Жіночій консультації Луцького пологового будинку лікарі потроху починають отримувати накази на звільнення, без попередження працівників та пацієнтів» розмістила у колонці автора на сайті «ВолиньPostу» дописувачка Юлія Смаль.

«Так, кілька лікарів (поки не називаю за проханням самих учасників процесу) вже отримали наказ на звільнення з таким формулюванням: «у зв’язку зі скороченням штату працівників, з послідуючим переведенням 1,0 посади лікаря акушер-гінеколога відділення №2 жіночої консультації в КЗ «Луцька міська поліклініка №1»… в новоутворене відділення «Амбулаторія загальної практики – сімейної медицини» за адресою вул. Привокзальна, 13 м. Луцька», - йдеться у дописі Юлії Смаль.






На прохання «ВН» головний лікар Луцького пологового будинку Михайло Токарчук показав документи, а саме накази № 3/1-17.3 і 6/17-3 управління охорони здоров’я Луцької міської ради, підписаних начальником управління Федором Кошелем, згідно з якими 4 штатні одиниці з відділення жіночої консультації КЗ «Луцький клінічний пологовий будинок» переводять до двох Амбулаторій загальної практики – сімейної медицини на вулицях Бенделіані, 7 та Привокзальній, 13.
«Це не є видумка керівництва пологового будинку. Ми виконуємо рішення, які нам присилають», - прокоментував медик.

«Вони думають всі, що їх скорочують. Та не скорочують. Це не скорочення. Там же написано: не скоротити, а перевести. Вивести з штату пологового будинку і ввести в той же штат, не обласної структури, а міської структури», - додав він.

«Ми їх попередили, ми їх не звільнили. Така процедура, ми її маємо дотримуватися згідно із законодавством», - зауважив провідний юрисконсульт КЗ «Луцький клінічний пологовий будинок» Микола Книш.

Так, згідно з наказами, до складу КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №1», зокрема, в амбулаторію на вулиці Бенделіані одну посаду лікаря акушер-гінеколога і одну посаду акушерки переведуть з 1 квітня 2013 року, а до складу КЗ «Луцька міська поліклініка №1», зокрема, в новоутворене відділення – амбулаторію на вулиці Привокзальній – дві цих штатні одиниці переведуть з 1 травня 2013 року.

«Наказ не про звільнення, а про переведення. Виведення ставки з переводом ставки разом із лікарем», - зазначив Михайло Токарчук.

Окрім того, у документі йдеться про те, що при переведенні працівників потрібно «врахувати дільницю обслуговування вищевказаними посадами відповідно до розташування амбулаторії».

«Лікар, який обслуговував даний район, він має там його і обслуговувати», - пояснив головний лікар Луцького пологового будинку.

Окрім того, Михайло Токарчук зазначив, що посада акушерки в амбулаторії на вулиці Привокзальній – вільна. «Там можуть когось з училища ще взяти. Людини немає в нас. Наша розрахувалася. Буде вільна ставка, значить, когось з молодих спеціалістів є можливість влаштувати», - додав медик.

А от щодо амбулаторії, яка функціонує на вулиці Бенделіані, 7, Михайло Токарчук розповів: «Лікар і акушерка згідні, вони дивилися, їм все підходить».

Щодо обладнання у новоутворених відділення на Привокзальній та Бенделіані, Михайло Токарчук зазначив, що це не його компетенція. «Це до головного лікаря третьої поліклініки і першої, це їм підпорядковується. То не до нас. Ми комплектацією не займаємося», - зазначив головний лікар Луцького пологового будинку.

Варто зазначити, що 12 березня у Луцькому палаці культури відбудуться громадські слухання щодо вдосконалення мережі закладів первинної медичної допомоги у місті та виконання відповідних рішень міської ради з цього питання. Якщо ж після громадських слухань скасують рішення міської ради «Про реорганізацію комунальних лікувально-профілактичних закладів охорони здоров'я» від 18 грудня минулого року, що передбачає, зокрема, й утворення нових відділень у вигляді амбулаторій загальної практики – сімейної медицини у Луцьку, то, за словами Михайла Токарчука, «нам видадуть інше рішення» і працівників залишать на їх посадах.

Тим часом, за адресою вулиця Привокзальна, 13 у Луцьку вже є амбулаторія, де пацієнтів приймає сімейний лікар. Тут же з 1 травня 2013 року мають обслуговувати громадян і лікар акушер-гінеколог разом із акушеркою. Утім, у приміщенні не можна помітити початку ремонтних робіт. Входу від приймальні амбулаторії до майбутнього кабінету гінеколога теж немає.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Отто Показати IP 4 Березня 2013 22:26
От вже заскиглили... не хочуть йти з грошовитого містечка. У амбулаторії загальної практики стільки бабла не накосиш, як у пологовому. А слабо попрацювати на одну зарплату???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus