USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі медики готуються до реформи

12 Лютого 2017 11:13
Днями Кабмін представив проект розпорядження щодо реалізації заходів медичної реформи помісячно. Отож, вже незабаром медикам вже покажуть план дій, аби в липні зміни їх не заскочили зненацька.

Про це йшлося під час колегії управління охорони здоров’я Луцької міської ради 10 лютого.

Як повідомив начальник управління Микола Якимчук, уже найближчим часом лікарі «первинки» мають подати в МОЗ статистичні дані про пацієнтів на основі реєстраційних карт. Зокрема, йдеться не про персональну інформацію, а про статево-вікові категорії пацієнтів, які обслуговуються у Центрах первинної медико-санітарної допомоги міста. Це буде зроблено для того, аби прорахувати рівень надання первинної медичної допомоги.

Нагадаємо, у 2017 році в Україні стартує медична реформа, відповідно до якої, з липня пацієнти мають визначитися зі своїм лікарем та укласти з ним контракт. Разом з тим, зарплата лікаря залежатиме від того, зі скількома пацієнтами він заключив контракти.

Зі слів Миколи Якимчука, найближчим часом в МОЗ утворять департамент, що готуватиме ґрунт для створення держслужби охорони здоров’я. Відповідні спеціалісти з’являться і у місцевих управліннях з додатковим фінансуванням.

Крім того, центри первинної допомоги мають цього року стати з комунальних установ неприбутковими комунальними підприємствами. Такі заклади вже створені, до прикладу, в Тернополі та Львові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
? Показати IP 12 Лютого 2017 11:29
Що значить стати !неприбутковими комунальними підприємствами" ? Як апріорі Підприємство може бути неприбутковим?...
! до ? Показати IP 12 Лютого 2017 12:59
А де сказано що маэ бути обов'язково прибутковим? От збитковим точно не може бути, а неприбуткове - не заробляє самостійно гроші, а фінансується кимось, от як поліклініка фінансується з бюджету (державного, міського, обласного, районного). Комунальне підприємство апріорі теж не може бути прибутковим - воно виконує покладену на нього роботу необхідну для комуни і за її гроші. Якщо ж починає заробляти на чомусь, то це вже не комунальне підприємство, а приватна коноторка. В такому випадку треба не створювати комунальне підприємство, а користуватися послугами іншого підприємства і платити йому за роботу. Просто зараз всі терміни поперевертали неучі, тому й каша в головах.
Тусь В. Показати IP 12 Лютого 2017 11:32
Я просив би , щоб під час реферми узаконили всі побори які сьогодні є у всіх, без винятку медичних закладах і змінили законодавчо безкоштовну медицину на платну , яка в нас існує підпільно з часів незалежності. Це всякого роду благодійні внески і т.д. та " подяки " лікарям, які на роботі отримують зарплату. А оплату приймати картками, як в будь-якому закладі де оплачують за послуги !!!
Анонім до Тусь В. Показати IP 12 Лютого 2017 12:21
"подяки лікарям" ніхто не заставляє платити
Петро до Анонім Показати IP 12 Лютого 2017 15:32
Шановний опустіться на грішну землю , будьте реалістом . Платити заставляють 100% всіх ...
Гусь Я. до Тусь В. Показати IP 12 Лютого 2017 13:06
Цікава думка. Здавалося б безкоштовна медицина повинна була б влаштовувати абсолютно всіх громадян - прийшов, отримав послуги і пішов, а в лікарні ще й за уколами та пілюлями бігати не треба - все дадуть згідно норм. Але чомусь багато людей хочуть платне, видумують різні способи... Ви ведете боротьбу з лікарями, замість того щоб вимагати від уряду виконувати Конституцію! Все просто. А якщо хочете вже платне, то існує така річ як страхова медицина - її тех треба просто запровадити, і всі проблеми!
Петро до Гусь Я. Показати IP 12 Лютого 2017 15:35
Медицина в нас давно підпільно платна , гроші осідають в кишені лікарям . Коли буде офіційно платна, гроші будуть іти на розвиток медицини.
Анонім Показати IP 12 Лютого 2017 12:23
а що буде з вузькими спеціалістами ? чи люди крім грипу нічим не мають права хворіти ?
ващенюк Показати IP 12 Лютого 2017 13:06
я вам покажу як потрібно керувати медициною))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus