USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Медиків Луцька вчитимуть обмінюватися документами через e-mail

27 Жовтня 2009 18:37
Обмін документами з печатками, підписами та реєстрацією за допомогою закритої електронної пошти незабаром стане доступний персоналу луцьких лікарень та поліклінік. Про це на нараді у начальника міського управління охорони здоров\'я Федора Кошеля повідомив консультант управління охорони здоров’я з питань інформатизації Андрій Смольянінов – 27 жовтня інформує репортер «Волинських новин».
За словами пана Смольянінова, документи, які потребують термінової передачі, будуть скануватись і передаватись електронною поштою у межах закритої внутрішньої системи луцьких закладів охорони здоров’я. «Проте ніхто не відміняв паперових оригіналів, на яких буде зазначено, що їх копії вже передані електронним способом», - додав він.
Начальник управління охорони здоров’я Луцькради Федір Кошель зауважив, що нова схема документообміну зніме гостроту проблеми затримок документів. «Зараз маємо багато скарг на оперативність доставки документів до іншого закладу. Після запуску нового сервера ця проблема буде знята», - сказав пан Кошель.
До 1 листопада, як зазначив Андрій Смольянінов, буде запущено поштовий сервер, а до 7 листопада – заклади отримають власні скриньки та паролі до них. Будуть проведені тренінги для користувачів сервером та встановлені відповідальні по кожній установі.
«У межах пошти не дозволяється перекидати конфіденційні бази даних та матеріали, які не вимагають терміновості. Така система захистить пошту від спаму та реклами, а також зробить обмін інформацією набагато оперативнішою», - зауважив пан Смольянінов.
Дехто з головних лікарів, перед якими презентували нову схему документообігу, поцікавився, чи навчать працівників користуватися новою електронною поштою. На що Андрій Смольянінов запевнив, що навчання персоналу мед закладів проведені будуть обов’язково.
Також відповідно до Постанови Кабінету міністрів України планується створення загальнонаціональної мережі закладів охорони здоров’я. Програма розрахована до 2013 року. На програмне забезпечення уже виділено понад 10 мільйонів гривень. Тож основним завданням Луцьких закладів є створення закритого поштового серверу внутрішнього користування.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus