USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Для чиновників встановили нові правила інтернет-переписки

4 Листопада 2015 12:56
Жодних mail.ru: держоргани і чиновників використувати виключно українські домени.

Кабінет міністрів зобов'язав органи виконавчої влади користуватися для службової переписки виключно поштові сервіси, розміщені у доменних зонах .gov.ua i .укр.

Про це йдеться у постанові від 21 жовтня.

При цьому програмно-технічні засоби, на яких розміщуються державні сайти, для яких здійснюється реєстрація доменного імені, повинні розташовуватися на території України.

Крім цього, документ визначає вимоги до назв офіційних сайтів – вони повинні містити слово або словосполучення, яке відповідає повній чи скороченій офіційній назві органу, який реєструється.

Також документ рекомендує дотримуватися цих вимог і органам місцевого самоврядування, суб’єктам господарювання державного та комунального секторів економіки.

Як відомо, вищі українські органи влади та силові відомства масово використовують російські поштові сервери, такі як mail.ru, yandex.ru та інші.

Нагадаємо, нещодавно голова Львівської ОДА Олег Синютка звільнив одного із підлеглих, який використовував поштовий сервіс mail.ru для робочої переписки.

ЧИТАТИ ЩЕ: 9 МІСЬКИХ РАД НА ВОЛИНІ - В ІНФОРМАЦІЙНИХ АУТСАЙДЕРАХ

До слова, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що від імені Волинської ОДА веде невідома особа зі скриньки [email protected]. Цікавий факт: у Волинській ОДА не знають, хто такий «Доктор Свин» і чому він бере на себе повноваження спілкуватись з пресою від імені державної установи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Показати IP 4 Листопада 2015 14:04
Я у шоці!
Василь Показати IP 4 Листопада 2015 15:58
Правильно! Ідемо в тому напрямку що і було наказано. Нема що користуватися стабільними безкоштовними сервісами - платіть бабло за глюки (в прямому й переносному сенсі).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus