USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Міська влада не може вирішити проблеми мешканців Вересневого. ФОТО

23 Листопада 2013 16:30
Про відсутність освітлення, ремонту доріг та центр для безхатченків йшлося під час зустрічі активу мікрорайону з народним депутатом України Ігорем Палицею, Луцьким міським головою Миколою Романюком та представниками міської влади.

Зустріч відбулася 23 листопада. Напередодні, під час відкриття після капітального ремонту басейну у КЗ «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №1» мешканці мікрорайону розповіли народному депутату України Ігореві Палиці та представникам міської та обласної влади про те, що вони проти рішення міської ради щодо створення Центру реінтеграції у своєму мікрорайоні. Однією з причин є те, що поряд розташована амбулаторія. Під час зборів Микола Романюк повідомив, що Ігор Палиця наполіг на тому, аби Центру в Вересневому не було. Тож його тут не буде.

ЧИТАТИ ЩЕ: БЛАГОДІЙНИКИ ПОДАРУВАЛИ НОВЕ ЖИТТЯ ЛУЦЬКІЙ СПОРТИВНІЙ ШКОЛІ. ФОТО

Також лучани нарікали на відсутність ремонту доріг, несвоєчасний вивіз сміття, засмічені узбіччя дороги поблизу цукрового заводу.






Мешканці Вересневого нарікали на відсутність освітлення практично на усіх вулицях мікрорайону. Директор КП «Луцьксвітло» Олександр Ковпак пояснив це тим, що багато електромереж були знищені у 1990-их роках, окрім цього їхні роботи тісно пов’язані з діяльністю «Волиньобленерго», яке міняє схему живлення мікрорайону.



Ігор Палиця закликав мешканців самоорганізовуватися та повідомляти про проблеми мікрорайону. Він повідомив, що для реєстрації проблем створили сайт «Луцьк 2020». Однак поки що не вдається налагодити співпрацю з мерією міста, аби проблеми лучан бажало вирішувати і керівництво міста. Ігор Палиця розповів, що з понеділка, спільно з міською владою благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» займатиметься цими проблемами.

«Найбільшу проблему на сьогодні ми вирішили. Це рішення ми прийняли, і там, де був амбулаторний пункт, не буде притулку для безхатченків чи для хворих. Буде прийняте спільне рішення: можливо, там буде аптека чи опорний пункт. Де обленерго не встигає тягнути кабелі та підключати, будемо впливати на обленерго. Підприємство зараз йде на приватизацію і говорити з ними буде простіше. Ці проблеми потрібно висвітлювати, піднімати, тим більше, сьогодні поставити ліхтарі не коштує багато грошей. Якщо ви десь не справляєтесь, не вистачає в цьому році коштів, зверніться у фонд за допомогою. Фонд оплатить вам ліхтарі, лампочки, кабелі на наступний рік», - зазначив Ігор Палиця.



Коментуючи нарікання на відсутність ремонту доріг, він звернувся до директора департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Івана Кубіцького: «На всі будівельні роботи, які зараз робляться, на жаль, списуються кошти, а скільки реально освоєно і скільки на цих роботах вкрадено, ніхто не знає. Це велика проблема, і ми цією проблемою будемо займатися. Я хочу Вас попередити, як народний депутат України, щодо всього, що Ви робили - ямкового ремонту, асфальтування, я особисто буду звертатися з перевіркою цих питань. Так ставитися не можна, вже не та ситуація, що можна на фірму дати гроші і не проконтролювати. Якщо ви кажете, що це коштує мільйон гривень, кошти списані, а робіт зроблено на тисяч триста, так не може бути. Підіть самі і проконтролюйте. Встаньте о шостій ранку і заплануйте собі раз на тиждень об’їхати кожен мікрорайон, поспілкуватися з людьми, почути та побачити, як виконуються роботи».



Депутату міської ради Наталії Бунді він порадив активніше працювати з мешканцями Вересневого. Присутні під час зборів лучани повідомили, що практично не бачать депутата у мікрорайоні. На це Ігор Палиця порадив лучанам обирати не політиків, а господарників, адже депутат повинен не тільки розповідати, що завтра стане жити легше, а й сприяти у вирішенні проблем виборців та звітувати перед ними.



«Через декілька років з допомогою мера та влади ваш мікрорайон буде приведений до ладу. Дай Бог, буде зроблена каналізація, освітлення. Закликаю вас берегти те, що для вас робиться. Почергово ми вирішимо всі ваші проблеми», - запевнив присутніх Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
qwer Показати IP 23 Листопада 2013 16:51
а як в нас можуть ремонтуватись дороги, коли начальники облаштовують свої будинки.всі гроші йдуть на них. нехай перевірять їхні зарплати і їхні витрати
пasdh Показати IP 23 Листопада 2013 16:53
ми знали кого вибирати в депутати. Ігор Палиця, багато робить для мікрорайону
він Показати IP 23 Листопада 2013 19:20
цирк
Лучанин Показати IP 23 Листопада 2013 20:21
А чому зустріч Палиці з чиновниками на Цукровому?
Паша Показати IP 24 Листопада 2013 11:53
Зробили будинок культури - що вам ще треба? і з цього радійте!
QWER Показати IP 24 Листопада 2013 17:58
ПРОЧИТАЙТЕ СТАТТЮ УВАЖНО І БУДЕТЕ ЗНАТИ ЧОМУ ПАЛИЦЯ ЗУСТРІЧАВСЯ З МЕШКАНЦЯМИ ЦУКРОВОГО
марія Показати IP 26 Листопада 2013 10:17
якби хоть четверта частина наших депутатів були такі як Палиця, то і толк був би, а так важко йому воювати з такими чиновниками, які в очі сміються а тільки повернеться і в спину ножа пхають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus