USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На 33-ому люди самотужки рятуються від потопу. ФОТО

11 Липня 2012 16:18
Приблизно о 2 годині ночі на п’ятому поверсі будинку на Соборності, 22а прорвало трубу. Через це затопило багато квартир з 5 поверху аж до підвалу. Вода сходами йшла «водопадом».

«В 2 часа ночі почула водопад. Такий самашедший. Відкриваю двері ‒ вся площадка у воді», ‒ каже мешканка другого поверху.

Так, з 2-ої до початку 5-ої години ранку мешканці будинку самостійно рятувалися від потопу. Квартиру на 5 поверсі, яка знаходиться біля труби, затопило. Все, що змогли самостійно зробити мешканці, ‒ обмотати її скотчем.



«Текло, як з Карпат», ‒ бідкаються люди. Вода, кажуть, текла інтенсивно. «Била джерелом із лічильників, вимикачів. На п’ятому поверсі цілий фонтан був», ‒ пригадують мешканці під’їзду.



Люди кажуть, що телефонували у службу оперативного реагування Луцької міської ради 15-80, і у МНС, і у ЖЕК.

«Немає нікому діла. Міська рада відсилає на ЖЕК. МНС – на ЖЕК. ЖЕК – на міську раду», ‒ кажуть постраждалі.

Найбільше, каже жінка з другого поверху, їй не сподобалася реакція працівниці 15-80. «Донька каже, що нас заливає. Зробіть щось, поможіть. А вона каже: «Ви до нас не звертайтесь, звертайтесь тільки в ЖЕК», ‒ переповіла мешканка будинку.

За півтори години після того, як був прорив, прийшли слюсар ЖЕК-у та електрик. «Прийшов електрик з дипломатом, пішов на перший поверх, сказав щось слюсару і пішли», ‒ розповіли мешканці затопленого під’їзду.

Нині завдяки спільним зусиллям мешканців будинку води у підʼїзді немає. Її залишки затекли у підвал. «У підвалі скільки ми живемо – потоп. Будинок з 1988 року. Там завжди потоп. Там живуть бомжі. В них є туалет і спальна кімната. Ви можете уявити, що там робиться», ‒ кажуть люди.




Труби у підʼїзді деформувалися. Частина труби на другому поверсі відійшла.




Натомість у службі 15-80 «ВН» повідомили, що отримували виклик від мешканців будинку. Зі слів диспетчера, його відразу перенаправили у ЖЕК №8, на балансі якого знаходиться будинок.

Додзвонитися за коментарями до директора та головного інженера зазначеного ЖЕКу кореспонденту «ВН» не вдалося.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
"чудово" Показати IP 11 Липня 2012 16:40
оце ж негідники..навіть роботу вже свою виконувати не хочуть.. шкода мешканців будинку(
adams Показати IP 11 Липня 2012 17:39
Якраз співпало з відключенням води
Роман Показати IP 11 Липня 2012 20:48
А мер у відпустці, той у Міській раді не треба нічого робити. Усі гуляють
D Показати IP 11 Липня 2012 21:51
Оце жесть, куди дивиться влада та начальство ЖЕКу?????? Люди, ЩО КОЇТЬСЯ В ЛУЦЬКУ????
Руслана Показати IP 11 Липня 2012 23:27
Це треба було бачити!У нас на 4-му ніби злива йшла на коридорі!А в кімнаті куток весь мокрий!А в людей взагалі всі стіни в кімнаті мокрі!!!!
Перехожий Показати IP 12 Липня 2012 13:46
"Там живуть бомжі. В них є туалет і спальна кімната. Ви можете уявити, що там робиться" - ну если мозгов не хватает на двери замок поставить, то кто вам доктор? :D:D:D
Лучанка Показати IP 12 Липня 2012 22:53
Під час зливи сьогодні в обід чую, на сходовій площадці другого поверху девятиповерхівки ("Волиньтабак") - водопад. Відкриваю двері - на площадці калюжа, ось-ось квратири сусідів почне топити. Телефоную в ЖКП-7, на 1580, а мені відповідають - більш ніхто не скаржиться, то й немає потреби реагувати.Дощ припинився - ніхто так і не приїхав. До наступної зливи. Зарплата начальника ЖКП-7 Гарбарчука (без премій, матеріальних допомог - 10 тис.грн.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus