USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На евакуаторах зароблятимуть окремі «ділки» - депутат

17 Серпня 2011 11:58
Депутат Луцької міської ради Євгеній Ткачук (на фото) припускає, що введення евакуаторів у Луцьку вигідне окремим комерційним структурам, але не вирішить проблему паркування в місті.

Відповідну інформацію він розповсюдив у своєму зверненні на сесії Луцької міської ради 17 серпня.
Нагадаємо, що на сесію Луцької міської ради виносився проект рішення про введення евакуаторів.

Одним з його розробників став директор КП «АвтоПаркСервіс» Олександр Кралюк.

Не зважаючи на те, що міський голова Микола Романюк раніше був «за» введення евакуаторів, під час затвердження порядку денного сесії міський голова запропонував питання зняти.

«Насторожує те, що він (Олександр Кралюк, - «ВН») почав наводити приклади грубого порушення водіями правил паркування і неадекватної поведінки власників цих автомобілів, називаючи конкретну марку, модель і державний номер авто. Я запитав, коли це було, - мені відповіли «півтора два місяці тому». Зауважу, що цей автомобіль вперше в’їхав у місто Луцьк і був зареєстрований під таким державним номером 2 серпня 2011 року, тобто тиждень тому», - зауважив Ткачук.

Також депутат повідомив, що Кралюк аргументував необхідність введення евакуаторів тим, що швидка допомога не може під’їхати до під’їзду багатоповерхівки. Однак, як з’ясував депутат в конкретному випадку, описаному Кралю ком, проблему створив незаконно встановлений шлагбаум.

Не було чіткої відповіді щодо заборони використання евакуаторів судом. Крім того, за словами Ткачука на думку керівництва міського ДАІ, введення евакуаторів «спричинить блокуванню вулиць на 20-30 хвилин на момент роботи евакуатора».

Більше того, в час скорочення працівників ДАІ для додаткових функцій просто не вистачить людей.
«Коли я подав ідею використовувати блокіратори на колеса автомобілів, які є у міськвідділі ДАІ, на комісії мені було сказано, що це неможливо. А при розмові з начальником ДАІ міста Луцька була дана відповідь, що це можливо», - зазначає у інформаційному зверненні депутат.

Не з’ясованою є і відповідальність у випадку пошкодження автомобілів при евакуації.

«Існують автомобілі з пневмопідвіскою, які не можна піднімати, не підключивши цю систему, тому що вона може вийти з ладу. Приблизна вартість системи досягає 100 тисяч гривень. Хто тоді буде відповідати?», - інформує депутат.

«З його (Кралюка, - «ВН») слів стало зрозуміло, що привілеї матимуть наприклад, люди з сіл, які, звісно, не їздять на дорогих машинах. А от ті, хто роз’їжджає на шикарних автівках, та ще й паркується не там де треба, перебуватимуть під особливим наглядом муніципалів. А хіба це не комерційні інтереси?», - зазначає Ткачук.

Депутат каже, що гроші від евакуації будуть надходити в кишеню приватної особи.

«Можна собі уявити таку спілку: пан Кралюк і власник евакуаторів зі стоянкою. Я припускаю, що за цим вже стоять конкретні люди, які мають бажання поживитися а проблемах міста», - пише Ткачук і пропонує просто ввести платні стоянки біля магазинів, супермаркетів та офісних центрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
голос народу Показати IP 17 Серпня 2011 12:55
Подивіться, який той Кралюк негідник. Справжній підводник. Вже хоче нажитись на бідних водіях. А хіба прокуратура не може за ним подивитись?
Любі свині Показати IP 17 Серпня 2011 13:57
Прикольно було коли Сашко Кралюк в інтервю "Аверсу" з надутими щоками проголосив всім мажорма війну і так суворо, наче великий адмірал, сказав що від нього їм пощади не буде. А селюкам дозволив ставити свої машини хоть на сходах міськради. Смішно якось. Доречі а він на чому їздить. І взагалі - балабол. Ще питаннячко - а чи може він суміщати посаду директора комунального підприємства і одночасно бути власником "Морячок-таксі"? А , прокуратори?
Гість Показати IP 17 Серпня 2011 22:37
Просто зробити більше парковочних місць і всім було б добре, але ні всі земельні ділянки до останнього м.кв захвачують і використовують у власних бізнес цілях.
Sherif Показати IP 19 Серпня 2011 14:07
Голосу народу і любим свиням. Проблема більшості Українців що вони дуже хитрі, аж часом самі себе перехитрують. Завжди в любих починаннях шукають і чекають підстави. Напевно потрібно самому бути простішим, доброзичливішим і хоча б любити і поважати себе. Бачити свої недоліки і не шукати у «сусіда» чогось поганого. А тепер до питання евакуатора. Треба всім хоча б цікавитись законодавчою базою, а тим паче «представникам» народу. Законом України від 02.12.2010 № N 2756-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України» внесено зміни до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» а саме частину першу статті 26 доповнено пунктом 56, яким до компетенції міської ради віднесено затвердження порядку переміщення на штрафні майданчики транспортних засобів, припаркованих не у спеціально відведених місцях для паркування транспортних засобів. І замість того щоб розповсюджувати різну не провірену інформацію, потрібно «представникам » народу думати як виконувати вимоги закону за яким вони повинні здійснювати свою діяльність. Адже для покращення умов проживання громади міста - вони і були обрані. Так що Панове вивчайте законодавчу базу Держави Україна, якою б вона не була - досконалою чи не дуже.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus