USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На різдвяних канікулах Луцька влада готуватиме звіти

29 Грудня 2009 13:07
Підсумки нинішнього року керівники міста озвучать у 20-х числах січня 2010 року.
Під час оперативної наради луцький міський голова Богдан Шиба розповів, що наразі усі структурні підрозділи Луцькради готують звіти щодо роботи у 2009 році. Відпочивати луцькі чиновники будуть лише 8 днів. Цього терміну, на думку Богдана Шиби, цілком достатньо для різдвяних канікул.
А ось департамент економіки має проконтролювати, аби підприємства міста подали інформацію на затвердження міськвиконкому фінансово-виробничі плани роботи на 2010 рік. Також департамент економіки підготує прогноз на 2010 рік тарифів у місті, аби уже на початку року попередити лучан про зростання цін. «Потрібно розказати людям про тенденції, щоб ні в кого не було ілюзій», - сказав луцький мер.
Також Шиба розповів про тенденції в економіці України, котрі пануватимуть наступного року. У своїй короткій доповіді він спирався на дослідження НАН України. Так, за оцінками Світового банку, рівень тінізації економіки становить 50%, а за оцінками українських економістів – 39 % від внутрішнього валового продукту у першому півріччі 2009 року. Відсоток тінізації найбільший у сферах торгівлі – 80%, будівництві – 60%, нерухомості – 68% та ЗМІ – 53%. А ось корупція найбільша у галузях постачання енергоносіїв, відведенні землі для будівництва та приватизації об’єктів нерухомості.
«Перше півріччя 2010 року не буде стабільним. А ось друге півріччя уже має бути позитивним. За будь-яких умов ми маємо забезпечити діяльність господарки міста», - спрогнозував Богдан Шиба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus