USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині їздив маршрутчик «під мухою». ФОТО

4 Червня 2013 15:14
Декілька десятків несправних маршруток на Волині, порушення правил, а також одного водія у стані алкогольного сп'яніння виявили працівники УДАІ під час перевірок.

Тож працівники Державтоінспекції виявили низку правопорушень, відтак водіїв притягнули до адміністративної відповідальності,- повідомили в УДАІ УМВС України у Волинській області.

За станом на сьогодні, 4 червня, перевірили 62 суб’єкти господарювання, що надають послуги з перевезення пасажирів, оглянули 415 автобусів, що використовуються для надання послуг, з них 29 – технічно несправні.


Щодо безпосередньо порушень законодавства водіями, то виявили: 33 факти перевищення швидкості, 84 – перевезення пасажирів понад встановлену кількість, 24 – порушення правил зупинки стоянки, та один факт керування у стані алкогольного сп’яніння тощо.

Водій їздив із недійсними правами
Зокрема працівники відділу ДАІ Луцького МВ під час здійснення нагляду за дорожнім рухом у Луцьку по проспекту Волі зупинили автобус «БАЗ» для перевірки на правомірність керування даним транспортним засобом. Під час перевірки встановили, що 46-річний водій рішенням Луцького районного суду позбавлений права керування терміном на 12 місяців. Згідно з чинним законодавством, відносно водія склали адміністративний протокол за частиною 3 статті 126 КупАП, що тягне за собою накладення штрафу (від 510 до 850 гривень). Автобус затримали на майданчик тимчасового тримання транспортних засобів.

У Луцьку за кермом маршрутки був п'янйи водій
Також працівники Камінь-Каширського відділу УДАІ виявили 52-річного водія, який керував мікроавтобусом «Мерседес – Бенц» не тільки з технічними несправностями гальмівної системи, а й перебував у стані алкогольного сп’яніння.

У результаті на водія склали адміністративні протоколи за частиною 3 статті 121 (керування водієм транспортним засобом, що підлягає обов'язковому технічному контролю, але своєчасно його не пройшов,) та частиною 2 статті 130 (керування транспортними засобами особами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння). Транспортний засіб затримали на майданчик тимчасового тримання транспортних засобів. Варто відзначити, що водій раніше вже притягувався за керування «під мухою».


Нагадаємо, на території Волині триває комплекс заходів із профілактики аварійності на пасажирському автомобільному транспорті, адже безпека під час перевезення громадян є одним із основних аспектів якісного надання послуг


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus