USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На ювілейній 5-гривневій монеті буде зображений Луцький замок. ФОТО

31 Березня 2010 14:05
Луцька міська рада звільнила Національний банк України від збору за використання символіки міста Луцька, фактично давши «добро» Нацбанку на чеканку 5-гривневої ювілейної монети на честь 925-річчя міста Луцька.

Під час сесійного засідання таке рішення підтримали 27 депутатів із 34-х присутніх у сесійній залі, - пише сайт Луцької міськради.

У запропонованих Національним банком ескізах аверсу ювілейної монети використовується зображення В’їзної (Любартової) вежі Луцького замку, на реверсі – зображення герба міста Луцька.





У Луцькій міській раді переконані, що видання такої монети сприятиме підняттю іміджу міста, його туристичної привабливості та популяризації історико-культурної спадщини.

Нагадаємо, що 19 січня 2009 року міський голова Богдан Шиба звернувся до НБУ з проханням включити у план випуску монет України та сувенірної продукції на 2010 рік ювілейної монети на честь 925-річчя міста Луцька.

Зваживши на обґрунтування доцільності випуску такої монети, керівництво НБУ прийняло з цього приводу позитивне рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus