USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Найбільша святиня Волині відзначила 20-річчя

27 Серпня 2013 18:22
Сьогодні, 27 серпня, виповнюється 20 років від дня відкриття Музею волинської ікони. Його працівників урочисто привітали представники влади та духовенства. Також були присутні учасники ХХ Міжнародної конференції «Волинська ікона: дослідження та реставрація».
«За двадцять років, за сприяння і допомоги влади, цей музей став єдиним в Україні, який нарощує свою роботу. Завдяки праці музейників, реставраторів та інших осіб, ми маємо відродження школи волинського іконопису і це найвища заслуга за десятки років роботи Музею волинської ікони» – сказав директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк.
Під час віншувань, ювілярів нагородили і вручили подяки від представників влади Волині.
Голова облдержадміністрації Борис Клімчук розповів, що люди, які працюють у музеях потрібні для збереження української культури та мистецтва. «Кожна велика справа розпочинається з незрозумілого для публіки, але це справа культури, мови, світогляду. Ікона – це особлива сторінка, яку не перегорнути і дуже важливо, щоб ікона була у музеї. Раритетні екземпляри повинен бачити кожен», - сказав Клімчук.
Директор Музею волинської ікони Тетяна Єлісеєва пригадала, як у далекі 90-ті постала проблема приміщення для музею. З її слів перше приміщення музею було у будинку Управління СБУ в області. «Пригадую, як Борис Петрович із совістю віднісся до пошуку фінансів на нове приміщення і згодом його будівництво» - сказала Єлісеєва.
Луцький міський голова Микола Романюк каже, що частий відвідувач Музею волинської ікони. Він розповів, що завжди запрошує гостей міста завітати у музей, де знаходяться шедеври сакрального мистецтва. «Коли наші гості відвідають цей музей, то кажуть, що у них немає слів, настільки побачене їх вражає. Безперечно, ці роки, які минули, говорять про те, що музей розвивається, наповнюється його виставкова база» - сказав міський голова.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus