USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Найбільше забруднює повітря у Луцьку цукровий завод

3 Грудня 2010 15:41
Зараз у Луцьку функціонує 81 промислове підприємство, яке забруднює атмосферу.
Про це розповів 3 грудня начальник відділу екології Луцької міської ради Борис Сорока, повідомляє сайт міськради.
За його словами, також обліком охоплено 247 підприємств, фірм, організацій міста, що викидають забруднюючі речовини в атмосферне повітря і лише 199 підприємств мають дозволи на викиди шкідливих речовин в повітря.
Найбільша частка викидів – понад 24% – припадає на ВАТ «Гнідавський цукровий завод», майже 11% – на ТзОВ «Східно-Європейська енергетична компанія», більше як по 7% – на ДКП «Луцьктепло» та ПАТ «СКФ Україна», близько 6 % - припадає на ДП «Мотор», ТзОВ «Хемосвіт Луцькхім» та ВАТ «Хліб».
Загальний обсяг викидів шкідливих речовин в атмосферне повітря, як від стаціонарних, так і пересувних джерел в минулому році становив 14,5 тисячі тонн, що трохи менше, ніж в попередньому році.
На кожного мешканця обласного центру в середньому припало по 69 кілограмів шкідливих речовин.
Найбільшого забруднення атмосферного повітря місто зазнає від пересувних джерел – це автотранспорт, якого зареєстровано в місті, за даними ДАІ, понад 62 тисячі одиниць, без врахування транзиту та транспорту, зареєстрованого за межами міста. Ними викинуто 13,7 тисячі тонн, або 98,3 % від загального об’єму.
Загалом Луцьк має рівень забруднення атмосферного повітря за показником ІЗА 10,02, проти 9,0 у 2009 році. Це зростання спричинене насамперед збільшенням в місті автомобільного транспорту.
Шкідливими для здоров’я людини є не тільки продукти згорання, а й автомобільний шум, який не лише впливає на слух, а й на розвиток гіпертонії, вегето-судинної дистонії, діабету.
Показники захворюваності в Луцьку свідчать про зростання у 2009 і 10 місяців 2010 року кількості захворювань органів дихання, системи кровообігу, кістково-м’язевої системи, цукрового діабету, онкологічних захворювань.
За даними управління охорони здоров’я, на сьогоднішній день нараховується близько 38 тисяч мешканців міста із захворюваннями органів дихання, з них 1373 – дітей, і щороку ця цифра збільшується на 0,5 %.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus