USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Нечистоти, які зливає «Луцькводоканал» на Володимирській, смердітимуть ще довго?

13 Лютого 2011 12:14
Лучани, які живуть на вулиці Володимирській, страждають від смороду, адже на їхній вулиці зливають нечистоти.
Про це 11 лютого розповіло Волинське телебачення.
Кілька разів на день на вулиці з’являються асенізаційні машини з відходами. Мешканці кажуть, що звикли до Камазів, які постійно зливають відходи у воду, однак змиритися зі смородом неможливо.

Директор КП «Луцькводоканал» Іван Корчук розповідає, що стоки від помешкань лучан, котрі не мають підключення до центральної каналізації більше ніде діти, як збирати асенізаційними машинами і відправляти на каналізаційно-насосні станції.

«Сьогодні іншого місця немає в Луцьку, де зливати. Якщо ми їх не будемо приймати, то ці всі стоки, напевно, будуть зливати де попало, по різним річкам. А так це все упорядковано», - каже Корчук.

Норми санітарії біля каналізаційно-насосної станцій витримані, адже вони розміщені не більше як за тридцять метрів до житлових будинків. Однак, якщо асенізаційні машини комунального підприємства скидають нечистоти згідно з договорами, то проконтролювати куди і як викидають підприємці, яким нікуди дівати відходи виробництва – практично неможливо.
Раніше у Луцьку в районі Вишкова діяли каналізаційні очисні споруди, однак їх демонтували. Три тимчасові каналізаційно-насосні станції, до яких відноситься і споруда на Володимирській вирішити проблему каналізації не в змозі - потрібна нова каналізаційна станція.
«Згодом цю проблему необхідно буде вирішувати. Ми намагалися це робити не одноразово. Приблизна вартість будівництва централізованої для міста і прилеглих населених пунктів зливної станції каналізаційної орієнтовно 300 тисяч гривень.», - каже головний спеціаліст відділу екології Луцької міської ради Оксана Тарабанюк.
Ця сума була закладено у комплексній програмі «Екологія 2015», де передбачено будівництво каналізаційної станції і повинна була фінансуватися за кошти міського бюджету. Однак видатки на цю споруду у міській казні не передбачені. Натомість Тарабанюк запевняє, що «спільними зусиллями» у найближчі роки станція таки буде побудована.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дідо Показати IP 13 Лютого 2011 13:48
потрібно підняти тариф на воду для прилеглих будинків і збудувати очисну станцію
дурдом! Показати IP 13 Лютого 2011 14:16
Це виправдання чи факт "успішної"роботи? Що нас чекає нова хвиля гепатиту чи щось гірше?
VSC Показати IP 13 Лютого 2011 17:10
"які постійно зливають відходи у воду" - куда, куда? Так в приемный колодец КНС или все-таки "в воду"??? Согласитесь, это разные вещи. А почему не везут на городские очистные??? Авторы явно не в теме. И консультанты у авторов, тоже явно не в теме. Владимирская КНС перекачивает стоки на городские очистные, канализационному коллектору абсолютно все равно, когда в него попадут сливы из ассенизаторских машин, на Владимирской или на Вышкове.
Andrij Показати IP 13 Лютого 2011 17:10
to дідо. ny tu i telepen dido, meshkanzi pruleglux bydunkiv todi bydyt platutu za чиєсь чуже lajno.... treba vsi ne4ustotu do дідо v haty zvozutu i she tarufu jomy za korustyvannja vodojy pidvusutu, o todi vin vmuetsja )))))))))
Леся Показати IP 14 Лютого 2011 16:33
Та про що виговорите. Чиновникам (мерам, заступникам, начальникам водоканалів, тепломереж та іншим) не смердить, а народові простому смердить. Народ все стерпить. А чи потрібно терпіти? Народ сам обрав собі владу, і ось має те що хотів. Володимирська - Луцьк. Скоро вся Україна засмердить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus