USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани вимагають зупинити зведення 9-поверхівки на Володимирській

12 Січня 2016 10:15
Мешканці будинку на вулиці Володимирській, 109 у Луцьку вимагають зупинити будівництво дев’ятиповерхівки, що знаходиться у кількох метрах від їхнього помешкання і загрожує завалити будівлю та «отруїти» мешканців газом, - інформує Район.Луцьк.

Будівництво розпочали ще 2008 року. Тоді говорили, що будинок матиме п’ять поверхів і нічим не нашкодить сусіднім. Проте вже із початком робіт мешканці обурювалися, що будівельна техніка їздить через дорогу біля їхнього будинку. Тоді певними зусиллями вдалося ліквідувати проблему.

До будівництва зробили окрему дорогу, але з 2008 року роботи призупинили. Відновили зведення новобудови навесні 2015-го. Щоправда, у паспорті будівництва зазначено, що задумана п’ятиповерхова будівля тепер буде дев'ятиповерхівкою. З моменту поновлення роботи пройшло майже півроку. За цей час уже встигли вибудувати усі дев’ять поверхів. Зі слів мешканців, роботи проводять безперервно до самої ночі.

«Коли ми зверталися із проханням показати документи на будівництво, нам їх не пред’явили. Сказали, що ми їх зможемо побачити через п’ять днів. Минуло вже п’ять місяців. Очевидно, що роботи проводять незаконно. Ми зверталися в прокуратуру, але там ніхто конкретної відповіді не надав», – розповіла мешканка будинку Катерина Смолка.

Виконавці робіт обіцяли мешканцям, що їхній будинок не постраждає: палі бити не будуть, а стіни залишаться непошкодженими. Проте зараз будинок має не одну тріщину. 2008 року, коли тільки починали будівництво, тріщини були невеликі. Коли забудовник навесні відновив роботу, щілини почали збільшуватися настільки, що встановлені маячки просто тріснули.

«Ніхто не говорив, що коли біля нас постане дев’ятиповерхівка, наші витяжки перестануть працювати і ми задихатимемося від газу. Сьогодні викликали сажотрусів. Вони сказали, якщо забудовник задумав звести будівлю на дев’ять поверхів, то він зобов’язаний перемурувати наші комини під кутом 40 градусів відносно своєї будівлі, тому що у нас не буде природної тяги», – зазначила ще одна небайдужа мешканка Тетяна Поліщук.

У зв’язку з цим мешканці звернулися в поліцію, адже будівництво може загрожувати їхньому життю. Поліцейські зв’язалися з дільничним, після чого мешканці подали заяву. Оперативну групу не викликали, проте дільничний пообіцяв, що передасть документ куди потрібно.

«Вони планують збудувати ще кілька багатоповерхівок, які розмістять «літерою Г». Це означає, що будинок взагалі опиниться в «повітряній кишені». Наш адвокат уже сказав, що будівництво незаконне і жодних дозволів немає», – зауважила Катерина Смолка.

Окрім того, відстань між будинками на стільки невелика, що мешканці можуть не лише бачити, що робиться навпроти, а й буквально чути, хто і про що розмовляє.
Мешканці вимагають зупинити, з їхніх слів, незаконне будівництво. Якщо ділянка була надана без відповідних документів, то побудову вимагатимуть знести. Єдиний компроміс, на який готові піти обурені жителі, – зведення будівлі не більш як на п’ять поверхів замість дев’ятиповерхівки.

Земля, на якій відбувається конфлікт, підпорядковується Заборольській сільській раді, тож в Луцькій міськраді, куди зверталися мешканці, розводять руками.

У паспорті вказано, що замовником будівництва є приватне підприємство «Алеся». Із інформації, зазначеної у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, дізнаємося ім’я засновника фірми. Ним виявився колишній

депутат Луцької районної ради та член ВО «Батьківщина» Микола Досов, який перебував на посаді з 2006 до 2010 року.
Нагадаємо, що 2008 року навколо імені власника виник скандал. Тоді Микола Досов був директором СМП «Луцькагробуд», звідки його звільнили. Проте він намагався за допомогою суду повернути посаду. Згідно з інформацією «Вісник і Ко», Досов разом із однодумцями створив ТзОВ «Волиньметбуд», якому з часом передав майно «Луцькагробуду». Таким чином ТзОВ «Волиньметбуд» фактично став власником «Луцькагробуду», а Микола Досов отримав посаду директора новоствореного товариства.

Наразі виданню не вдалося зв’язатися з власником.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Хлоп Показати IP 12 Січня 2016 10:24
А де фото, що 9-поверховка в кількох метрах від Володимирської 109?
... Показати IP 12 Січня 2016 11:05
Чергова заказуха. Тім тріщинам вже літ-а-літ!
Лорен до ... Показати IP 12 Січня 2016 11:44
Та просто хочуть щоб їм НОВІ квартири подавали. Вот і все.
як1в Показати IP 12 Січня 2016 12:29
ц1кава 1стор1я.Чим вона завершиться....буду стежити . Д1йсно на як1й в1дстан1 9-типоверх1вка 7 УТОЧН1ТЬ..
ттт Показати IP 12 Січня 2016 13:32
десь метрів 40 не меньше...
чк Показати IP 12 Січня 2016 17:24
якщо це село, то хто дав право на дев"ятиповерхівку???
Тарас Чурило Показати IP 12 Січня 2016 22:53
Романюк вже відкат взяв, ніхто будівництва не зупинятиме
гость Показати IP 12 Січня 2016 23:27
напевно, в кожному будинку ( в колективі, організації) знайдуться декілька осіб, в даному випадку "небайдужі жителі" "ТАНЬКА" і "КАТЬКА" , яким нічим зайнятись.........Шановні! Спробуйте попрацювати, принести якусь користь суспільству та оточуючим. Тоді у Вас не буде часу займатись всякою хе...ю, та в нашій державі відбудуться зміни в кращу сторону ( а це залежить від кожного з нас...)
Знаючий Показати IP 18 Січня 2016 08:05
Чорнуха почав битися з конкурентами інформаційно. Росте дядько
Руслана Показати IP 4 Лютого 2016 09:26
Рівненська 109 і Володимирська 109- просто містика якась. Давно помітила, що всі номерації будинків і квартир, у яких при додаванні у кінці буде одиниця- нещасливі. От і не вір після цього в нумерологію! А той, хто тут пише явно не в курсі, ви теж замовні. Бумеранг злоби на мешканців, яуі виборюють право на життя у власних домівках, може дуже боляче вдарити і по вас, шановні коментатори. Яякщо не знаєте ситуації, то не коментуйте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus