USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Обласна рада зазіхає на суверенітет Луцька?

25 Жовтня 2013 10:47
Угоду про співпрацю між обласною та Луцькою міською радами депутати ніяк не можуть підписати. Це питання декілька разів обговорювали, але жодного разу обранці громади її не підтримали, кажуть депутати. Вкотре угоду розглядали під час засідання комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.
Зокрема, доповідач, секретар міськради Григорій Пустовіт зазначив, що всі місцеві ради області підписали такі угоди, крім Луцька. Усі спірні питання, які виникали під час попередніх розглядів – вилучили, каже він.
Та члени комісії відзначили, що поданий варіант усе одно ще потребує доопрацювання.
Зі слів депутата Богдана Шиби, варіант, запропонований обласною радою – угода між старшим і молодшим братом. Тобто, міська рада буде підпорядковуватися обласній у деяких питаннях, а це суперечить законодавству.
«Ми не можемо керуватися рішеннями координаційного органу облради. Чинним українським законодавством передбачено, що не може бути жодних вертикальних документів, які регламентують відносини між органами місцевого самоврядування. Ми не маємо права підписувати угоду, яка координує нашу роботу. Хай всі районні ради укладають хоч по 10 угод. Але це суперечить закону, і міська рада делегує обласній якусь частину свого суверенітету», - пояснив депутат.
Відтак, секретар міськради Григорій Пустовіт зняв питання з розгляду, щоб доопрацювати проект угоди. З його слів, подібний документ лише формалізує співпрацю між радами, яка відбуватиметься незалежно від рішень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Костя Показати IP 25 Жовтня 2013 12:19
А навіщо така угода в принципі? Як Пустовіт обгрунтовує її доцільність? Що це дасть?
депутат Показати IP 25 Жовтня 2013 12:58
Такі речі вже відбувались на початку девяностих безуспішно.Все це зараз по ініціативі Клімчука,який підпорядкував облраду, та йому цього мало.
Петро Показати IP 27 Жовтня 2013 08:48
"З його слів, подібний документ лише формалізує співпрацю між радами, яка відбуватиметься незалежно від рішень" - навіщо плодити кучу непотрібних так званих "паперів-документів"? А пізніше будуть плодити іще додатковий штат чиновників, щоб розібратись в МУТНІЙ ВОДИЧЦІ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus