USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Обспоживспілці – землю, місту – міст, – Романюк

19 Квітня 2011 11:26
Волинська обласна споживспілка готова добудувати пішохідний міст на залізничному вокзалі, якщо місто надасть їй земельну ділянку 3,5 гектара для обслуговування ринку «Завокзальний» в оренду на 25 років.
Про це 18 квітня йшлося під час засідання постійної депутатської комісії з питань земельних відносин та земельного кадастру Луцької міської ради.
Хто встановлює правила гри?
«Договір оренди Волинської обласної спілки споживчих товариств на землю на Завокзальному ринку закінчується у 2012 році. Знаючи про це, вони запропонували продовжити договір оренди на таких умовах», – пояснив начальник управління капітального будівництва Луцької міськради Леонід Карабан.
Проте члени комісії вирішили, що 25 років – це надто тривалий термін і що не облспоживспілка повинна ставити умови міськраді, а остання має встановлювати правила гри у місті.
«У такій справі спішити не варто. Потрібно все зважити. Адже врахуйте, що облспоживспілка здає торгові місця в оренду дрібним підприємцям. Коли земля буде в довготривалій оренді, то не факт, що орендна плата для дрібного бізнесу не зростатиме. А потім ми знову побачимо цих підприємців під стінами міськради зі словами «тепер давайте нам роботу або гроші», – пояснив свою позицію депутат міськради Роман Бондарук.
Не дуже вірять депутати і в те, що облспоживспілка, яка обіцяє у разі успішного вирішення питання добудувати міст до Дня Незалежності України, виконає свої зобов’язання.
«Де гарантії, що вони його все-таки добудують? Нам потрібно мислити далекосяжно. Думати на перспективу, – переконаний депутат Андрій Козюра. – Тому вважаю, що в питання треба розібратися детально. Зустрітися з підприємцями, з керівництвом облспоживспілки, а вже потім виносити його на сесію міської ради».
Депутати не відкидають такої можливості, аби врешті-решт за допомогою облспоживспілки добудувати пішохідний міст, але, на їх думку, поспішати з цим питанням не потрібно.
У результаті, після довгого та жвавого обговорення комісія відмовила у розгляді цього питання на найближчій сесії міськради, що відбудеться 20 квітня.
Хоч з мосту та й… у землю
Приблизно через хвилин двадцять на комісію завітав луцький міський голова Микола Романюк. Він особисто прийшов переконувати депутатів у важливості якнайшвидшого вирішення питання оренди землі на 25 років для облспоживспілки.
Романюк розповів, що міст мав добудувати власник луцької фірми «Домінанта» Леонід Джулинський, який побудував на Завокзальному ринку торговий центр «Караван». У договорі було зазначено, що він має побудувати міст, а за це йому передали 0,77 соток у власність.
«У торговому центрі він справді зробив сходи, встановив ліфт. А потім у договорі банально замазали деякі слова коректором і написали, що фірма зобов’язувалася будувати лише зі сторони «Каравану». До іншого боку моста вони не мають жодного відношення», – зазначив мер.
Щоб виправити цю ганебну ситуацію з пішохідним мостом та все ж добудувати його до Дня Незалежності, луцький голова пропонує нову угоду з підприємцями, які, за його словами, все одно прийдуть до міськради просити продовжити їм договори оренди.
Депутати, подаруйте місту міст, – Романюк
Микола Романюк каже, що він сам запропонував облспоживспілці таку угоду, адже переконаний, що від неї виграє і місто, і малий бізнес.
«До мене не раз зверталися дрібні підприємці і казали, що якби вони знали, що земля буде у довгостроковій оренді, то вони б активніше вкладали кошти у розвиток ринку, тобто своїх торгових місць», – продовжував переконувати депутатів мер Луцька.
За його словами, у міськраді вже навіть порахували, скільки грошей потрібно, щоб добудувати міст. За попередніми підрахунками такі роботи коштуватимуть 1,2 мільйона гривень. Однак якщо оренда буде довгостроковою то спілка звичайно добудовує міст за власні кошти.
Як ще один аргумент на користь облспоживспілки Микола Романюк назвав її в числі найкращих платників податків та оренди за землю. А це, каже він, стабільні надходження до міського бюджету.
«Я ще раз звертаюся до депутатів добре зважити та не втратити такий шанс. Ми можемо місту до Дня незалежності добудувати пішохідний міст», – зауважив Романюк.
Своїх грошей не потратять, а землю матимуть
Проте аргументи міського голови не подіяли на присутніх, і вони відмовилися переглянути свої рішення.
«Я переконаний, що ці гроші, які облспоживспілка витратить на будівництво моста, вона потім «відіб’є» на підприємцях. Це не будуть їхні гроші, вони й копійки не потратять. А землю ми віддамо на 25 років, майже як у власність. Та й де гарантія, що його добудують?» – переконаний Роман Бондарук.
Тим часом Андрій Козюра зазначив, що їм потрібно у цій ситуації передбачити, що далі робитиме облспоживспілка.
«Ситуацію треба розглядати в площині того, як далі вона буде діяти. Щоб для підприємців не трапилося такого: речі на вихід і – до побачення. Треба підприємців зібрати на збори, аби почути їх думку. Щоб ми потім не були крайніми і не чули протестів під стінами міськради», – підмітив Козюра.
Буде рішення комісії – буде міст
У свою чергу Микола Романюк зауважив, що часу на те, щоб зволікати з вирішенням цього питання, немає, якщо місто хоче мати міст до Дня незалежності.
«Ви ж розумієте, якщо ми не приймемо таке рішення на цій сесії, то ми не встигнемо до 24 серпня. Адже треба потратити час на виготовлення документації, підписання договорів. А завершення будівництва моста – це одне із положень рішення. Якщо вони його не виконують, то договір оренди розривається в односторонньому порядку», – гарантував надійність угоди Микола Романюк.
Депутати ж все одно запропонували відкласти розгляд питання до позачергової сесії чи вже аж до наступної.
Хоча однозначної відмови Романюку не було.
Голова комісії Володимир Никитюк пообіцяв, що результат голосування з цього питання точно скаже мерові після закінчення засідання комісії.
Однак більше на комісії це питання депутати не розглядали. Вочевидь, його будуть вирішувати вже без представників ЗМІ та у більш тісному колі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Перехожий Показати IP 19 Квітня 2011 15:40
А потім скажуть. після відкату, Львівська залізниця забагато хоче!
Оксана Показати IP 19 Квітня 2011 18:43
а я вважаю, що карще було б, якби депутати погодились на таке. Адже в бюджеті грошей не має на той міст, а так вже б він був до Дня незалежності. Мені здається над поїздом краще йти, ніж під ним.
jimmyspalah Показати IP 19 Квітня 2011 22:28
та ніколи не повірю, що Романюк особисто не зацікавлений у цій оборудці?
Лучанин Показати IP 19 Квітня 2011 22:49
"А потім у договорі банально замазали деякі слова коректором і написали..." В договорах коректором не замазується, а сладається доповнення до Договору. Хтось тут точно не правий. Краще Романюк нехай вирішить це юридичне питання - відразу все з'явиться. А те що пропонується - чергова брехня, просто комусь потрібні гроші...
1 Показати IP 20 Квітня 2011 00:05
Нехай Козюра піде в народ та взнає, що підприємці вже давно делегували свої права облспоживспілці. Бо це є готова організація по обслуговуванню інтересів підприємців. Депутатики проти рішення, бо їм особисто нічого не капає , але на перспективу люди будуть знати, хто проти них.
Смайл Показати IP 20 Квітня 2011 11:44
"А потім у договорі банально замазали деякі слова коректором і написали" - ви уявляєте це собі? Ну скажімо, я візьму в банку кредит на 1000000 дол., а потім замалюю в договорі нолики коректром і скажу, що мій борг 10 дол. Це реально? Ні. Тому це не що інше, як шахрайство. В суд негайно! Це обман громади міста! А куди дивився юридичний відділ на той час? До відповідальності всіх! Негайно мер встановивши такий факт має звернутись до правоохоронних органів.
Ось так! Показати IP 20 Квітня 2011 14:11
"Замалювати коректором"? На двох примірниках договору? І це говорять люди, які мають дбати про комунальні, тобто наші з вами, кошти? Це кого вони мають за лохів? Для слідчого прокуратури ця навіть не загадка. Є публічна заява, є дія з ознаками злочину. Прокуратура має порушити кримінальну справу за публічною заявою в пресі. Невже міськрада віддала Джулінському землю на підставі договору недофінансування інвестиційних зобов'язань? Дурня! Насправді псевдо мер вже домовився з представником псевдо кооперації, а міст все рівно добудується за кошти підприємців, адже інших статків в псевдо кооперації крім рентних поборів за квадратні метри за "землю" на ринках міста, немає. Пан Романюк здає в оренду ринкове кріпацтво разом з землею жиду-орендатору! Не за горами Коліївщина.
Anti-Mafia Показати IP 20 Квітня 2011 18:27
Шановний пане прокуроре Луцька,керуючись ст. 97 КПК України, просимо вважати опубліковану в інтернет виданні Волинські Новини, в статті - "Обспоживспілці – землю, місту – міст, – Романюк", інформацію про підробку документів, такою, що містить ознаки крімінального злочину і вжити заходів прокурорського реагування по даному факту.
Оксана Показати IP 20 Квітня 2011 22:01
Обспоживспілка точно добудує міст за кошти підприємців - здере останнє і буде шантажувати землею, що здає в оренду для ведення торгівльної діяльності.Вовки у овечій шкірі!!!
лена Показати IP 21 Квітня 2011 17:27
???????????????????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus