USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Пенсії шоколадками не носимо, - Укрпошта

4 Березня 2011 08:49
Після нещодавньої публікації «У Луцьку пенсії носять шоколадками» Волинська дирекція «Укрпошти» ініціювала службове розслідування щодо викладеного факту у матеріалі.

Нагадаємо, до редакції «ВН» звернулася пенсіонерка, якій разом із пенсією принесли два шоколадних батончики. За словами жінки, вартість солодощів вирахували із загальної суми без її згоди, чим власне вона і була обурена.

На цю публікацію гостро відреагували не лише працівники Волинської дирекції «Укрпошти», а й керівництво установи у Києві. Про це свідчив телефонний дзвінок до редакції «ВН» представника генеральної дирекції УДППЗ «Укрпошта» Ірини Чумак. Вона пообіцяла у цій ситуації розібратися, а винних покарати.

Перевірено, не знайдено

І справді, днями редакція «ВН» отримала лист від Волинської дирекції УДППЗ «Укрпошта», в якому викладені результати перевірки цього факту.
Зокрема, у листі йдеться про те, що серед жителів міста Луцька проводилося опитування та анкетування щодо якості надання послуг працівниками пошти.
У листі зазначено, що всі опитані повністю задоволені роботою пошти та жодних претензій у своїх анкетах не виказали.

Також у листі наведено перелік жінок-пенсіонерок із прізвищем Ковальчук, яких опитали в першу чергу. Всі згадані пенсіонерки свої «гроші отримують дома, деякі з них виписують періодику, деякі при потребі купують товари народного споживання»,є й такі, що цією послугою зовсім не користуються.

«Під час перевірки проведено опитування 19 мешканців міста, жителів різних дільниць, яких обслуговує Відділення поштового зв’язку – 23. Всі ці громадяни претензій до роботи працівників цього ВПЗ не мають, пенсію отримують повністю та без затримок. Своєчасно отримують і періодичні друковані видання, передплачені на 2011 рік. Товари народного споживання купують у листонош та у приміщенні ВПЗ у разі потреби», - написано в матеріалах перевірки.

Добровільні солодощі

Крім того, на пошті запевняють, що шоколадні батончики «Шокотель» не могли реалізовувати без згоди пенсіонерів, бо, до прикладу, на тому ж таки ВПЗ-23 їх би просто не вистачило. Такий висновок зроблено на підставі простої арифметики.

«Шоколадні батончики «Контік-шокотель» надійшли для продажу до поштамту міста Луцька у листопаді 2010 року. У відділення Луцьк-23 ці ласощі надійшли із роздрібної бази Поштамту 15 листопада 2010 року в кількості 25 штук за ціною 3 гривні 55 копійок за одиницю. Назад було повернуто 16 штук. Листоношами відділення було реалізовано лише 9 шоколадних батончиків. Отож примусово шоколадки міським пенсіонерам ніхто не реалізує, інакше їх би просто не вистачило», - йдеться у листі.

Насамкінець на основі матеріалів проведеної перевірки Волинська дирекція УДППЗ «Укрпошта» повністю заперечила той факт, що поштарки могли продавати пенсіонерам будь-які товари без їх згоди.

Ми перепитали

Репортеру «ВН» вдалося зв’язатися із пенсіонеркою, яка раніше розповіла редакції «ВН» про факт «насильного продажу» батончиків.
Жінка розповіла, що останнім часом ніхто про якість роботи поштарів у неї не питався. «Але батончик мені таки хотіли продавали без моєї згоди, я нічого не вигадала», - ще раз запевнила жінка.

Проте, вона зізналася, жінка минулого разу змінила своє прізвище, сказавши, що вона – «Ковальчук».

«Поштарка, яка приносить мені пенсію – хороша людина, тому я не хотіла нашкодити їй, псувати з нею стосунки. Бо ж коли знатимуть моє прізвище, буде дуже легко визначити, хто й коли приносить мені пенсію. За це цю людина на роботі «по головці не погладять», - пояснила вона.

Від редакції: звісно факт продажу шоколадок пенсіонерам – не найстрашніше з того, що є не зовсім чесного і порядного у житті громади, про що нам інколи закидали після тієї публікації. Мовляв, про корупціонерів державного рівня краще пишіть. Проте закономірне обурення лучанки, для якої і сім гривень – немалі гроші, - не могло лишитися поза нашою увагою.
Проте головним результатом цієї публікації ми вважаємо реакцію керівництва Укрпошти. Ми вдячні Волинській дирекції УДППЗ «Укрпошта» за своєчасну і відкриту реакцію на публікацію «ВН», за проведену перевірку. Це – не лише приклад того, як повинна працювати державна установа зі ЗМІ. Це, на нашу думку, й ознака серйозного ставлення до контролю робити своїх працівників.
Вважаємо, що в результаті цього виграли як лучани, які користуються послугами «Укрпошти», так і сама ця установа, яка підтвердила імідж державної структури, готової до діалогу і вдосконалення.
А «ВН» і надалі обіцяють «інформаційний майданчик» усім, хто готовий відкрито говорити про проблеми і негаразди сьогодення, обговорювати, полемізувати на важливі і цікаві теми.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Віктор Показати IP 4 Березня 2011 08:58
Моїй бабусі (сусідня область) теж частину пенсії "виплачують" милом, пральним порошком, консервами, крупами. В принципі те все йде у використання, так що ніби не смертельно. Але чому це робиться "добровільно-примусово"? Ніхто не питає чи треба ті продукти чи ні, просто вираховують гроші і все. Але так не всюди. Припустім моїй мамі пенсію приносять суто грошима.
_Олександр_ Показати IP 4 Березня 2011 09:51
Зробили новину. Моєму батькові-пенсіонеру (правда проживає в сільській місцевості) постійно поштарка з пенсією приносить шоколадки, печиво і т.д., добровільно-примусово пропонує щось купити, пояснює, що у неї план, треба продати.
пенсіонер Показати IP 4 Березня 2011 11:25
Укрпоша відреагувала не зовсім правильно.Бо як мінімум -то треба було б вибачитися за ці дії.А казати що то бідна поштарка безчинствує можна.Але ми ж не зовсім .......щоб повірити.Тому вважаємо реакцію керівництва Укрпошти як мінімум нещира. Перестаньте мучити тих нещасних поштарок планами.Якщо вже так приспічило торгувати- то нехай цим займається секретарка директора в прийомній.
Неля Показати IP 4 Березня 2011 12:09
Неправда, бо таки в примусовому порядку заставляють брати їхні товари.А анкети заповнили самі листоноші.
Славік Показати IP 5 Березня 2011 00:42
Бреше укрпошта! товар треба продавати!листоношам від продаж конвертів і Супутніх товарів падає процент тому і пхають пенсіонерам! хоть товар на базарі дешевший! Раніше памятаю укрпошта розповсюджувала прострочену гірчицю торчин:)
андрій Показати IP 5 Червня 2011 11:16
я сам працівник укр. пошти і скажу я вам чесно пхали пхають і пхатимуть до тих пір поки люди ті самі пенсіонери не зрозуміють що насамперед скарги писати потрібно не на листонош а на кируючий склад, при тому, як мінімум обласного рівня,а всі інші є працівниками підневільними. А розслідування це дурниця,листоношу накажуть лише за то що є скарга,і премією за скаргу буде ще більша ПРИМУСОВА кількість товару під реалізацію!!!
марина Показати IP 14 Грудня 2012 10:33
я колишній працівник пошти але і зараз спілкуюсь із багатьма працівниками Те що тепер робиться на пошті це ЖАХ графік роботи з 7-30 до 20-00 щоденно а зарплата 1100-1200 скажіть хто може прожити за такі гроші і в такомі ритмі??люди втомлені знервовані.....таки скоро кінець світу ...
марія Показати IP 11 Вересня 2013 19:54
нас тих самих працівників Укрпошти заставляють в кінці кожнаго місяця купувати на 200грн товарів незважаючи що протягом місяця щось купуєш
ірина Показати IP 3 Травня 2014 01:04
-ми всі дужелюбимо прокоментувати те про що знаємо не так вже багато. багато років працюю на
ольга Показати IP 8 Жовтня 2016 16:56
моїй бабці що місяця поштарка дає по конверту і вираховує з пенсії без згоди

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus