USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Передвиборча дорога Миколи Романюка

28 Жовтня 2010 13:25
Ще не будучи офіційно зареєстрованим кандидатом на посаду луцького міського голови Микола Романюк розіслав кілька сотень листів із закликами голосувати за нього, чим порушив вимоги виборчого закону.

На початку виборчої компанії Микола Романюк знову розіслав кілька сотень листів із закликами голосувати за нього, які не відповідали вимоги виборчого закону.

Луцька МВК не вбачала порушень з боку Миколи Романюка і вважала його дії законними.

Волинський окружний адмінсуд погодився із Луцькою МВК і залишив її рішення в силі.

Львівський апеляційний адмінсуд скасував рішення Луцької МВК і Волинського окружного адмінсуду та зобов’язав Луцьку МВК прийняти нове рішення, яке по суті має відрізнятись від раніше прийнятого. Іншими словами Львівський амінсуд просив Луцьку МВК задоволити скаргу Володимира Бондаря і визнати дії Романюка незаконними та оголосити йому попередження.

Луцька МВК під час нового розгляду обмежилась формальними обставинами і повернула скаргу Бондаря без розгляду – через закінчення строків оскарження.

Таке рішення Луцької МВК наразі оскаржено у Волинському адмінсуді, справа розглядатиметься 28 жовтня о 14:00.

Був упійманий із «лівими» листівками кандидат в одномандатному мажоритарному окрузі від партії «Сильна Україна» Віталій Мазур. Під час розгляду скарги Володимира Бондаря на незаконні дії Миколи Романюка відносно поширення незаконних агітаційних матеріалів, Віталій Мазур, прикриваючи свого шефа, взяв вину на себе. На засідання Луцької МВК він вказав, що «ліві» листівки перекопіював на ксероксі з справжніх листівок Романюка, однак навмисно закрив інформацію про те, що ця листівка – кандидата на посаду міського голови. Сказав, що надрукував їх десь 20 штук. Зрозуміло, що через «героїзм» Мазура Бондарю відмовили в задоволенні скарги на Романюка, оскільки дії було вчинено Мазуром.

За зверненням довірених осіб Миколи Романюка був притягнутий до відповідальності сам Віталій Мазур – йому оголосили попередження. Цікавою є та обставина, що під час засідань МВК Віталій Мазур усіляко відхрещувався від Миколи Романюка. Мовляв знати його не знає. На запитання, чому на його власній листівці вказано, що він – у команді Миколи Романюка, і навіщо він до своєї листівки підкріпив листівку Романюка, Мазур вказав, що так він хотів підвищити свою значимість і вплив. Ось такий вияв комплексу меншовартості…

Також була виявлена листівка кандидата від «Сильної України» Олександра Холодкова, директора ТзОВ «Бюро технічного земельного кадастру». Цю листівку в ТВК разом із відповідною заявою принесли довірені особи Романюка – Максим Мохнюк та Артур Мартіросян. При цьому вони наголосили, що ніякої команди Миколи Романюка немає. Офіційно заявили, що ні Мазур, ні Холодков, ні будь-хто інший не має стосунку до їх довірителя. Якими ж мають бути норми моралі у тих, хто своїх «здає», взаємовідносини приховує, а «ліві» листівки поширює?

За скаргою Анатолія Грицюка Луцька МВК 25 жовтня визнала незаконними дії Миколи Романюка щодо агітування ним працівників групи компаній «Континіум». Незаконність дій полягала у тому, що, проводячи передвиборну агітацію шляхом зустрічі із виборцями, оренду залу для цього оплатив не сам кандидат, а інші особи. При цьому, визнавши дії Романюка незаконними, Луцька МВК відмовила в оголошенні попередження цьому кандидату. Саме засідання МВК було «героїчним»: продовжувалось понад п’ять годин. Голосували із питання незаконної діяльності Миколи Романюка близько двадцяти разів. Декілька разів було вісім голосів «за» підставність скарги, нуль - проти, 8 - утрималось. Нарешті комісія змогла таки вирішити, що Романюк діяв незаконно.

Довірені особи Миколи Романюка оскаржили рішення Луцької МВК від 25 жовтня у суді, оскільки вважають, що Микола Ярославович не агітував працівників «Континіума» за себе, а просто був присутнім на їх зібранні.

Анатолій Грицюк також оскаржив рішення Луцької МВК від 25 жовтня, оскільки вважає, що комісія, встановивши незаконність дій Романюка, повинна була оголосити йому попередження.

Розгляд обох справ назначили на 29 жовтня. Нагадаю, що розгляд справ подібної категорії припиняється о 22:00 30 жовтня 2010 року.

Таким чином, м’яко кажучи, нерішучість Луцької МВК вберегла Миколу Романюка від зняття з реєстрації. Адже за умови об’єктивної і своєчасної роботи ТВК незаконна виборча компанія Романюка була б оцінена адекватно, а сам кандидат отримав би декілька попереджень і зняття з перегонів.

Андрій ОСІПОВ, адвокат
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 33
Уважний Показати IP 28 Жовтня 2010 13:34
Мені взагалі це "агітаційне" турне пластмасового кандидата нагадує агітацію за Януковича. Коли про нього було відомо тіко з ящика, з бордів і газет. Тобто людина не проводила ніяких зустрічей, а про дебати сьогоднішні зірвані я взагалі мовчу. Це ще раз змушує задуматись шо Романюк - технарь влади з Києва, який мусить (можливо навіть якшо це йому не подобається і він взагалі не хоче балотуватись)виконувати команди з центру. Романюк - не та людина, яка буде проводити самостійні рішення, все узгоджуватиметься або з оточенням Януковича, або з Тігіпком і тими бізнесменами- "регіоналами", які можуть передрейфувати з часом до "сильних".
))) до Уважний Показати IP 28 Жовтня 2010 14:07
"нагадує агітацію за Януковича" якою у 2004 році керував... Тігіпко ))) братья по разуму!
ПРбанк Показати IP 28 Жовтня 2010 13:41
ЧЕсний,Людяний,Порядний, супер,супер,супер!!! Ха-Ха-ХА
))) Показати IP 28 Жовтня 2010 13:57
"тєрністий путь грєха" (с) вибачте. не втрималась )))
Настирний Показати IP 28 Жовтня 2010 14:03
Місцевий ХАМ лізе у владу, як голодна свиня до корита. Ні Романюку.
Василь Показати IP 28 Жовтня 2010 14:16
Вибори пертворились у маразм. Кандидат у депутати від бандитської фірми, що "прибирає" луцькі вулиці ідотськими машинами вважає, що купив скопом усіх лучан за показове розрекламоване "прибирання".Мало того, що це пряме порушення виборчого законодавста, так ще й кандидат - Ігор Швець - судимий. Його бандитська фірма відмиває мільйони з міського бюджету. Ще й місце у виборах куупив у партії Бродського.Такий же само криміналітет.
Антиянек Показати IP 28 Жовтня 2010 14:28
Геть Романюка! Геть Грицюка! Вперед Шиба!
Олександр Показати IP 28 Жовтня 2010 14:34
Він не просто агітував на Континіумі, а, можна сказати, наказував "Голосувати тільки за мене!", а керівники компанії тільки підтверджували вище сказане... А його просто присутність? Що ж він там робив, цікаво? Просто мимо проходив і вирішив зайти?
Янукович Показати IP 28 Жовтня 2010 14:34
Голосуйте за Романюка він кореш Серьогі Тігіпка і мій тоже.
Сьцьопа Показати IP 28 Жовтня 2010 15:11
Песець вам всім. За 72 години від зараз Романюк буде мером Луцька. І писати тут всякі нісенітниці, все одно, що пісяти проти вітру - обпісяєш себе. Закривайте свої говномети і виходьте прибирати вулиці.
Астролог до Сьцьопа Показати IP 28 Жовтня 2010 16:35
ну по-перше, шановний, у нас поки що демократія. А по друге, Романюк - тряпка. Нікого він не зачепить Хіба з ним до влади пролізуть браві хлопці з повадками данєцкіх.... тоді да - ховайся. признавайтеся - у вас є якась інформація про це???
Маруся Показати IP 28 Жовтня 2010 16:22
М.Романюку - бути мером нашого міста!!!!!!! Хто думає,знає, любить - той перемагає!!!!!!!!!
Клим Трутрунькевич Показати IP 28 Жовтня 2010 16:41
"Вертикаль" леді Ю шукає "ворогів", без яких нема життя. Є вороги - є про що базікати. Вони усі в судах, як в шовках. Грицюк - наймит в цій ганебній "вертикалі". А щаблем вищий наймит Кирильчук ним маніпулює. Такими можна маніпулювати: вони навіть кажуть, що крокодили не повзають, а низько літають над землею. Ця контора наймитів закінчить своє існування на рівні області після 31 жовтня цього року.
Маркіян Показати IP 28 Жовтня 2010 17:26
Не вам всім песець, а нам. Сцьопа, повір,шо ж..па буде всім!
Романюк - це порядок! Показати IP 28 Жовтня 2010 17:39
Селючня, за мітли і підмітайте свої базарні торгашеські стійла!!!
обурена Показати IP 28 Жовтня 2010 18:09
Жах!! І де наша влада???Куди вони дивляться всі!?Як образливо,що нас всіх рахують за бидло!Я не буду голосувати за тих, хто хоч 1 день пробув у владі!!!І вас всіх закликаю приєднуватися!!! Он Козюра,теж мепі справедливий,а накидав листівок в мене в під`їзді із своєю пикою.А на листівках жодної інформації,хто друкував,за які кошти!!! Кругом дурять!І теж в раді був!!!
Exaboto до обурена Показати IP 28 Жовтня 2010 21:41
а тому що ми і є бидло.
Каріте-Карате Показати IP 28 Жовтня 2010 20:36
Риманюк з Рима!!!!!!!! до чого тут Луцьк? ;))
віра Показати IP 28 Жовтня 2010 21:06
Те, що в ці дні робить партія регіонів на Волині можна назвати передвиборчим свавіллям, яке очолює найдбайливіший, як він сам себе називає, господар краю пан Клімчук. Диву даєшся , як виходець із Ковельщини може так тупо зневажати своїх земляків, корегуючи їхнє волевиявлення в потрібному напрямку. Дії царя Бориса - не що інше, як бажання поставити волинян на коліна перед своїм патроном Януковичем, якому, зрештою, зобов"язаний другим пришестієм на волинський престол. Тому й нагинає усіх, обіцяючи золоті гори та залякуючи незговірливих. А його хитромудрі ходи в боротьбі з Шибою, зайве підтверджують, що на Волині залишився ще один непокірний кандидат, якого треба якомога сильніше облити помиями.
Льоня Показати IP 29 Жовтня 2010 09:23
Для Каріте-Карате. Видно по коментарю, що карате з курячими мізками. Навіть нема потреби представлятись. Є прислівя: Якщо собака не має роботи, то яйця лиже.
Вы знаете о том, что для многих МОЛОДЫХ девушек, ВЫ являетесь секс-символом? Показати IP 29 Жовтня 2010 12:08
И как Вы к этому относитесь?
Наталія Показати IP 29 Жовтня 2010 13:47
ще одна стаття....таке враження, що в Луцьку, крім Романюка, більше кандидатів немає. Всі до нього прив*язалися
Каріте-Карате Показати IP 29 Жовтня 2010 16:19
Видно, що півнячі мізки тут самі обізвались.( Це до Льоні) Розкукурікався тут. Висловлюю свою думку стосовно Риманюка: він не порядний і не людяний, як пише про себе на лайтбоксах і на бігбордах обласного центру. От...так от йолопе!
Каріте-Карате Показати IP 29 Жовтня 2010 16:27
Образите Шибу - вишибу!!!
Олесь Показати IP 29 Жовтня 2010 16:58
З Романюкою демократії не буде!!! Відкрийте очі!
мій вибір Показати IP 29 Жовтня 2010 17:45
ми не президента обираємо що стільки розмов про все і ні про що-а міського голову.Серед претендентів на крісло мера для мене і власне для багатьох лучан Романюк найкраща кандидатура .Хватить лити бруд- вибори все розставлять на свої місця. Як люди скажуть -так і буде.Хоча ваш ресурс робить все аби збити виборця з пантелику.
технік Показати IP 29 Жовтня 2010 20:57
При Романюку Волинська область досягла найбільших висот по розбазарюванні державного зерн- повідомлено всіх- кандидат стане мером- встановить ще кращі рекорди.
Наталія Показати IP 29 Жовтня 2010 21:55
Мій вибір - для мене також кращого кандидата з всіх інших немає.... А даний ресурс, таке враження, що працює на одного з колишніх кандидатів на посаду мера
гак Показати IP 29 Жовтня 2010 22:09
Кривицького=Романюку у сірі кардинали, він поверне все собі що при Шибі було повернуто місту.
Сантехнік Показати IP 30 Жовтня 2010 09:45
З таким великим ГІМНОМ каналізація Луцька не справиться. Геть Попандопула, що міняє партійні орієнтації. Цікаво, ким би він був при німцях? Здогадуєтеся?!
Начальник ЖЕКу Показати IP 30 Жовтня 2010 11:21
Миколо не переживай, не виберуть, візьму до себе. Правда, поки-що будеш у САНТЕХНІКА стажистом. Вибач, гроші плачу не вчасно і мало. Зате щоденні могоричі і кишенькові подарунки від клієнтів гарантую. Так що можеш вже купувати спецодяг і рукавиці.
львів Показати IP 1 Листопада 2010 20:43
Шановні лучани! Бережіть Романюка і від цього тільки виграє ваше місто.Це надзвичайно порядна людина
лучани Показати IP 4 Листопада 2010 15:46
Ну от і пройшли вибори -люди сказали так Романюку. Значить він достойний того.Шкода що будо вилито стільки бруду на нього.Але у Луцьку люди мають свою думку про це. Вітаємо нового мера Луцька.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus