USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Під директором волинської школи-інтернату захитався стільчик

17 Червня 2013 16:34
Директору Головненської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Олександру Гегері можуть не продовжити контракт. У керівника школи-інтернату завтра, 18 червня, збігає річний термін перебування на посаді директора.

Поки голова Волинської обласної державної адміністрації Борис Клімчук не виявив бажання продовжити з Олександром Гегерою контракт. Подання про це від нього не надходило.

Подальшу долю ще керівника Головненської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату вирішували сьогодні, 17 червня, депутати Волиньради на засіданні постійної комісії з питань духовності, релігій, освіти й науки, культури, засобів масової інформації.

Причину пояснити не могли
Доповідачем з цього питання був начальник управління освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації Олександр Хомич. За словами Олександра Хомича, на засіданні депутати мають прийняти рішення про продовження або припинення контракту із Олександром Гегерою. Однак є одне але, від співпраці з ним хочуть відмовитися у владних кабінетах, хоча останнє слово, звісно ж, за депутатами.
Пояснити обранцям громади, чому на посаду директора Головненської школи-інтернату хочуть іншу людину, Хомич так і не зміг. Навпаки, дав позитивну характеристику Олександру Гегері: заклад – один із кращих в області, керівнику вдається залучати кошти із багатьох різних джерел, що допомагає покращити побут вихованців інтернату, також Гегері за п’ять років вдалося уникнути доган.
Став неугодним через суворість
Директора Головненської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Олександра Гегеру теж було запрошено на комісію. На засіданні він висловив свої припущення стосовно того, чому з ним не хочуть продовжувати контракт. Мовляв через свою сувору політику став неугодним у колективі. За часів його керівництва, ним було звільнено 5 працівників. В основному, як наголосив Гегера, ці люди працювали на кухні й пішли через те, що їх піймали «на гарячому». Також за п’ять років ним було винесено більше двадцяти доган.
Казнить нельзя помиловать
Як пояснила присутнім на комісії начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Волині Лілія Кашева, згідно з законом «Про місцеве самоврядування в Україні», звільняти чи призначати керівників має право сесія обласної ради, якщо ніякого розпорядження стосовно дії контракту не буде, то тоді він автоматично стає безстроковим. Тому питання було вирішено винести на розгляд комісії. Після вердикту її членів, питання виноситиметься на розгляд Волиньради. Лілія Кашева, як варіант, запропонувала депутатам продовжити термін дії контракту до засідання наступної сесії Волинської обласної ради.

Голова комісії Роман Карпюк нагадав присутнім, що саме так розпочиналася історія зі звільненням Сташенка. Тож обранці громади, аби подібне не повторилося, вирішили голові Волинської обласної ради Володимиру Войтовичу нічого не рекомендувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
сторонній Показати IP 17 Червня 2013 16:50
Гегера - молодець, розумний керівник. А нашій владі які потрібні? Правильно.
з колективу Показати IP 18 Червня 2013 11:54
Страшно уявити що буде із навчальним закладом без керівництва Олександра Петровича. Він розумний, вимогливий керівник.
сторонній Показати IP 23 Лютого 2014 15:20
А ви були під його керівництвом ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus