USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Директору інтернату, який хотіли закрити, продовжили контракт

16 Січня 2015 12:27
Директором Сенкевичівської школи-інтернату залишається людина, як вже більше 12 років керує закладом.

Депутати облради рекомендують голові Волиньради продовжити контракт з Валентиною Чижук та залишити її на посаді очільника школи-інтернату села Сенкевичівка Горохівського району на 3 роки.

Відповідне рішення прийняли члени постійної комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму Волинської обласної ради під час засідання сьогодні, 16 січня.

Кандидатуру Валентини Чижук підтримали без обговорень. І заклад, судячи з усього, працюватиме й надалі в штатному режимі.

Однак, ще наприкінці 2013 року екс-голова Волинської ОДА, покійний Борис Клімчук заявив, що у Сенкевичівській школі-інернаті, що в Горохівському районі, немає жодної дитини сироти. Усі учні, які тут здобувають освіту – мають батьків.

Тоді він повідомив, що ініціюватиме питання щодо закриття навчального закладу на сесії обласної ради. З його слів, школі мали дозволити завершити навчальний рік, а потім 82 штатним працівникам треба було б шукати нове місце роботи. А наступний навчальний рік діти мали б розпочати в своїх школах, де мешкають їх родини, і повернути їх в сім’ї.

Ця заява надзвичайно збурила як працівників школи-інтернату, так і батьків учнів закладу.

Директор навчального закладу Валентина Чижук розповіла, що заклад займає площу 6,7 гектара. Свого часу в капітальні ремонти закладу вклали чималі кошти, розвинена матеріально-технічна та навчально-методична база. Крім того, заклад постійно шукає підтримку благодійних організацій.

Торік Сенкевичівська школа-інтернат отримала близько 150 тисяч гривень від благодійних організацій Києва, Рівного.

А ось батьки свого часу заявляли про тиск з боку місцевих органів влади, які завзято почали виконувати вказівку про закриття закладу.

Був випадок, коли дитину забрали з інтернату згідно з актом обстеження, у якому вказано, що умови в родині нормалізувалися. Проте уже за кілька днів новий акт обстеження містив протилежний висновок, що дитину знову потрібно відправити в інтернат, але вже у Володимир-Волинський спецзаклад.

Згодом стало відомо, що на 2014 рік кошти на інтернат в бюджеті все ж передбачили. А вже у 2015 році контракт з директором закладу планують продовжити на три роки, не згадуючи тему закриття інтернату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
волинянка Показати IP 16 Січня 2015 12:38
Гарно пристроїлася! І робота є, і власних дітнй за державний рахунок і одягнуть, і прогодують! Ще й допомогу отрмають, як заклад для дітей! Вдумайтесь: ЩОДНОЇ дитини-СИРОТИ! Для кого заклад?! Згадайте "12 стільців" Ільфа та Петрова! "Остапи бендери живуть та процвітають"!
підтримую! Показати IP 16 Січня 2015 12:45
а прізвища дітей - вихованців закладу "в студію" можна?! от тоді і побачимо: чиї діти там живуть з причини, що у них вдом а немає належних умов?! гадаю, немало "поважних" волинських та місцевих сільських прізвищ побачимо!
Житель селища до підтримую! Показати IP 20 Лютого 2015 17:41
Ви помиляєтеся, щодо дітей , я думаю ніодна мама не хотілаб відавати свою дитину в інший населений пункт у інтернат якщо це нормальна мама , це ж не коледж а навчальний заклад де є багато проблемних дітей і з таких сімей діти з порушеною психікою
Агафія до підтримую до Житель селища Показати IP 26 Лютого 2015 11:03
Як так вже цікаво то працівників інтернату там аж 1 ( одна ) дитина і то на законних підставах.. А 80 відсотків контингенту з сімей , які з різних причин живуть у страшних злиднях.Як би ви бачили умови їх проживання , то закрили б той орган, яким хліб їсте
місцева Показати IP 16 Січня 2015 13:34
Там корупція вищого класу. Ця директорка прихватизувала весь цей інтернат,то її власність.Видно інтереси високо сягають,щоб держати за державний кошт цю кормушку для купки ізбранних людей цієї директорши.У кожної майже дитини є батьки. одним держава хитрим і підлим виховує, а ми повинні самі виховувати-це правильно.Держати такий штат чинуш в інтернаті.Скільки там дітей? А скільки обслуговучого персоналу? Там більше обслуговуючого персоналу, як дітей і всі з батьками.Абсурд.А нам виживати за мізерні зарплати і пенсії, ціни на газ і світло піднімають на хліб кожного тижня,щоб одержувати непотрібні структури просто так.
земляк ( для місцево до місцева Показати IP 20 Лютого 2015 17:52
Є держава і суспільство має створювати робочі місця , обговорюються тут кількість штату і т д, Якби Ви працювали в тій школі і ви б переживали щоб не втратити роботу. Трутнів хватає в нас покладучи на руку на серце Ви хороша людина і все правильно робите?і завжди по совісті поступаєте,*? я не захищаю Чижучку ,
віра Показати IP 16 Січня 2015 19:22
82 штатних одиниці!!?? На якийсь сільський інтернат?! Круто, нема слів на таке марнотратство......
земляк ( для Віри) до віра Показати IP 20 Лютого 2015 17:53
а Ви корисні для суспільства?
ого Показати IP 19 Січня 2015 15:31
у відділі освіти Любомльської РДА(методичний кабінет) має 10 пенсіонерів по віку(((((більше 55 років) і навіть не збираються йти на пенсію!!! Шановна Валентино Ярославівно Загрева!!!! прикладіть зусиль аби всі пенсіонери по віку в методкабінеті відділу освіти Любомльської РДА пішли відпочивати!!!!! Інакше ми завттра будемо в Міносвіти і все рокажемо!!!!!!!!!!!
Анонім до ого Показати IP 19 Січня 2015 17:19
можете бiгти вже в МОН, бо толку не буде. За МОН ми вам подякуємо дуже, а також за нового керiвника та заступникiв. З повагою iнкогнiто обласне управлiння освiти i науки.
небайдужий працівник Показати IP 19 Січня 2015 19:35
в штаті інтернату працює 6 пенсіонерів, з яких 3 вихователі, яким за 60. 2 прибиральниці і завідуюча складом. до-речі, вона є близька родичка директорки (сестра її чоловіка). а бухгалтерія теж відзначилась : головний бухгалтер та бухгалтер рідні тітка і племінниця (ведеться подвійна бухгалтерія на "мертвих душ". оце так люстрація, "по-Сенкевичівські". з педагогічного колективу постійно збираються побори, і відвозяться в управління освіти подрузі Корець Ангеліні Йосипівні, яка є куратором нашого інтернату. Валентино Ярославно! благаємо, зупиніть свавілля, самодурство нашої директорки. продовження терміну її "царствування" приведе до неминучого занепаду та закриття інтернату.
галiмому тролю до небайдужий працівник Показати IP 19 Січня 2015 20:00
бухгалтерія теж відзначилась : СЕНКЕВИЧiВСЬКУ ШКОЛУ IНТЕРНАТ ОБСЛУГОВУЄ ЦЕНТРАЛIЗОВАНА БУХГАЛТЕРIЯ УПРАВЛIННЯ ОСВIТИ I НАУКИ ОДА У М. ЛУЦЬКУ, А НЕ У СЕНКЕВИЧIВЦI, так що в 3,14 3D y тобi дорога!
земляк до небайдужий працівник Показати IP 20 Лютого 2015 18:01
Небайдужому працівникові ( Ви переходите на особистості і на родичів ,я їх знаю і вони хороші люди і бугалтерія це видумки небайдужого працівника , мені дико скільки треба мати фікалій всередині щоб таку мерзоту писати , якщо потрібно я лишу номер телефону щоб подискутувати, я довгий час проживав в селищі і всіх цих людей знаю , те що Чижук перегинає павлицю згідний ( но в нас народ такий , поки поганяєш до тих пір і старається ,це її метод і його не одобрюю, но знаю пару кадрів що зими інакше не можна, хоча я сам керівник і так не роблю , но тут ні до чого переходити на особистості , Ви булиб родичкою то що розрахувалисяб ?
охо-хо Показати IP 20 Січня 2015 11:37
Це не директор,а деспот!Яка не поважає гідність і думку працівників принижуючи їх при учнях.У нас, Валентина Ігорівна,має своїх "любімчиків"які мають і премії і 13у зарплату,а всім іншим велику дулю.Дякуючи інтернату,ще зробила не поганий ремонт у дома.Та напевно любить її в області,теж не за гарні оченята,кажуть перед новим роком гарний подарунок завезла в ОДА.От такий у нашому селищі власник інтернату!
Анонім до охо-хо Показати IP 21 Січня 2015 11:57
Власник інтернату. Не смішіть. Інтернат - державна власність, а директор такий самий найнятий працівник, як і всі інші працівники школи. А якщо вона деспот, то тільки тому, що ви їй це дозволили. Почніть самі поважати себе і не дозволяйте принижувати себе при учнях. Це аморально і не припустимо.
Таня Показати IP 21 Січня 2015 12:06
Я знаю Ігорівну як чесну і порядну людину. А пишуть тут ті хто не справляється зі своїми професійними обовязками , або може хто "мітить" на місце директора в цій школі.
Анонім 2 Показати IP 26 Січня 2015 15:33
Це правда. У директора Чижук манія величі. Вона давно заявила, що тут у школі вона "Цар і Бог" . і що хоче захоче те й з будь-ким зробить. А все оце-видно тому, що має "хороших" покровителів у штаті Загреви. Адже ці неподобства тривають вже дуже давно.
Катя до Анонім 2 Показати IP 18 Вересня 2015 22:29
Якщо Чжук порядна людина , то Путін - друг України
Активіст Показати IP 26 Січня 2015 15:38
Цікаво, який ідіот продовжив цьому монстру знущатися над людьми три роки? Невже в цьому закладі немає молодих достойних кадрів
Колеги Показати IP 27 Січня 2015 10:44
Директор - не деспот, а вимогливий керівник.Працюйте добре і вам будуть дякувати.
активіст2 до Колеги Показати IP 31 Січня 2015 09:46
а от і "любімчики" з 13 зарплатою і преміями вступилися
Хтось Показати IP 27 Січня 2015 10:52
А де гарантія що новий керівник буде кращим?Що ви не будете згадувати часи директорства Чижук добрим словом?Якщо пришлють когось з тієї самої руки Загреви?Хочете поміняти шило на мило?
байдужа Показати IP 27 Січня 2015 11:22
Ви може думаєте , що вам з вашого колективу директора поставлять - смішні ви. Я би на вашому місці не рипала-ся, бо закриють вас. І тоді вже всім "буде добре"...
Хтось Показати IP 27 Січня 2015 12:57
Ага , а потім будете дивуватьсь чого до вас перевірки щодня їздять.
Анонім Показати IP 27 Січня 2015 23:38
Тоді можливо слід поміняти пані Загреву? Га?
може до Анонім Показати IP 28 Січня 2015 12:08
на плахотну помiняти.
Анонім до може Показати IP 28 Січня 2015 13:26
Анонім 17 Жовтня 2014 08:37 відповісти + 8 - 1 Про яку Плахотну може іти мова - сиди там де сидиш бабо і гляди внуків. А взагальі то прийнятий закон про люстрацію Плахотна держслужбовець тому має піти з посади
Тетяна Кондратюк Показати IP 17 Березня 2018 10:33
Я навчалася у цьому закладі і хочу сказати що кращого місця немає. Це мій рідний дім на все життя. Кожен вчитель і вихователь це мої батьки яких я люблю і ціную . Я вдячна їм за їхнє виховання і опіку . Вони дають дітям те що іноді не можуть дати навіть батьки . Вони люблять усіх дітей як своїх рідних . Я дуже вдячна директору цього інтернату вона зробила все для дітей . Всі умови проживання . Не думаю що вона заслуговую на погані відкликати про неї .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus