USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Хто відновлюватиме пошкоджені волинські ґрунти після видобутку торфу

23 Жовтня 2013 08:00
Про те, хто буде відновлювати ґрунти після видобутку торфу на Волині, запитав у телефонному режимі під час засідання прес-клубу у редакції газети «Волинь-нова» житель Любешівського району.
Йдеться про підприємство «Зелена Енергія В», яке, судячи з документів, не планує здійснювати рекультивацію земель.
У відповідь на це член постійної комісії облради з питань екології та раціонального використання природних ресурсів Сергій Слабенко зазначив, що проаналізувавши документи, він не зміг зрозуміти, як вони збираються закінчувати роботу. Також, слід прийняти до уваги той факт, що територія ймовірного видобутку знаходиться поблизу площ природо-заповідного фонду, тому це питання потребує особливого контролю.
Крім того, як стало відомо, спочатку «Зелена Енергія В» взагалі не планувала виділяти гроші на відновлення ґрунтів після видобутку.
«Лише на другому засіданні представники компанії змінили показники, та виділили хоч якісь кошти в цих цілях», - розповів Сергій Слабенко.
Також депутат зауважив, що наврядчи район отримає щось від видобутку. Наприклад, немає чого сподіватись на появу великої кількості нових робочих місць. Адже, як правило, фахівці цієї галузі, яких залучають, не є місцевими – їх привозять з собою. А місцевих мешканців наймають в якості робочої сили охоронцями, вантажниками, тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus