USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Поляки побудують у Ковелі сміттєпереробний завод?

6 Червня 2011 17:02
Ковельська делегація перебувала на Калішському сміттєпереробному заводі у Польщі, де вивчала досвід з переробки сміття.
Ковельчан запросив директор польської фірми ILF Консалтінг Інжинірз Анджея Дерч. Це підприємство проектувало завод у Каліші і є однією з провідних компаній світу в галузі інжинірингу. Фірма проектує великі промислові комплекси та забезпечує своїх клієнтів інженерними та консультаційними послугами під час реалізації проекту. Про це розповіли у Ковельській міськраді.
ILF працює десять років і уже здійснювала ряд таких проектів в Польщі, тому запропонувала свої послуги і Ковелю.
Вартість заводу у Каліші – 19,5 мільйонів євро. 90% – це кошти ЄС. Близько 20-ти гмін створили Спілку, яка стала засновником і фінансовим партнером при будівництві заводу з переробки ТПВ.
Сьогодні завод обслуговує площу у 2 тисячі квадратних кілометрів. Оснащений найсучаснішими технологіями сортування і переробки, відповідає усім екологічним вимогам. Персонал заводу становить 120 працівників.
Міський голова Ковеля Олег Кіндер на зустрічі із польськими фахівцями розповів, що не лише у Ковелі, а в усій Волині дуже гострою є проблема утилізації ТПВ.
Тому, на його думку, будівництво сміттєпереробного заводу тут є досить актуальним і вкрай необхідним.
А зважаючи на те, що Ковель розташований у географічному центрі області, каже Кіндер, підприємство, що здійснюватиме сортування та переробку сміття, буде вигідним всьому регіону.
За його словами, є намір створити подібну Спілку на Волині, адже завод зможе обслуговувати територію в радіусі 70-80 кілометрів.
Компанія ILF, зокрема її директор Анжей Дерч, виявили зацікавленість у взаємовигідній співпраці в напрямку пошуку джерел фінансування євро інтеграційних проектів для Ковеля.
На 27 червня у Варшаві заплановано зустріч у Варшаві представників бізнесу і влади України та Польщі з питань транскордонного співробітництва, на якій, зокрема, буде йти мова і про будівництво сміттєпереробного заводу у Ковелі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus