USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пора відходити від віника, – Кубіцький

15 Березня 2010 13:27
У місті розпочався сезон механізованого прибирання обласного центру Волині, проте сніг, котрий випав нещодавно, знову пригальмував очищення вулиць і тротуарів від сміття.
У коментарі «ВН» директор департаменту ЖКГ Луцькради Іван Кубіцький розповів, що Луцьк уже починали прибирати від сміття двома спеціальними машинами. Прибирали там, де кілька днів тому скресла крига та не стало снігу – вулиці Карпенка-Карого, Гордіюк, Ковельську, Набережну, Ківерцівську, Привокзальну, проспекти Грушевського та Соборності. Проспект Волі минулого тижня механізованим прибиранням очистити не вдалося, адже центр міста все ще в заметах.
«Сколоти лід не вдалося», - сказав чиновник. Наразі механізоване прибирання припинилося через наявність снігу на луцьких вулицях та тротуарах.
Зауважимо, що окрім техніки прибудинкові території у місті прибирає 171 двірник, а 75 – очищають тротуари від сміття.
За словами посадовця, до об’єднання ЖКГ і введення механізованого прибирання, двірників працювало значно більше. «Квадратний метр прибирання двірниками коштує 0,0547 копійки, а квадратний метр механізованого прибирання – 0,0265 копійки. Тобто, вдвоє дешевше», - стверджує Кубіцький.
Нагадаємо, що центральні вулиці міста минулоріч прибирали 6 разів на тиждень, магістральні – тричі на сім днів, а, приміром, Ківерцівську чи Єршова – один раз на тиждень. На такий графік у минулому році вплив брак фінансування ЖКГ.
«У цьому році однозначно будемо механізовано прибирати Луцьк. Пора відходити від віника. Проте і досі невідомо, на яку суму коштів ми виходимо», - стверджує Кубіцький. Він нагадав, що машинне прибирання традиційно відбувається вночі, із 10 години вечора до 6 ранку. «Вся Європа так прибирає і ніяких проблем не виникає», - так посадовець прокоментував нарікання деяких жителів міста на те, що механізоване прибирання заважає спати вночі.
Він розповів, що на луцьких вулицях та тротуарах працює не українська чи російська техніка, а машини, виробництва Європейського Союзу, приміром, Німеччини. Прибирають луцькі вулиці саме вночі через те, що вдень заважають припарковані машини біля узбіч та неуважні пішоходи.
Звісно, проблемою для механізованого прибирання у Луцьку є ями та тріщини на тротуарах. Проте, як стверджує Кубіцький, в особливо проблемних місцях, двірники «домітають» за машинами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
myown Показати IP 15 Березня 2010 14:21
а де це так Кубіцький виїздив, шо він так знає, де у Європі як прибирають??пофігу всі роз*яснення і цифри, я, як мешканець Луцька, бачу результат. кілька років тому місто було чистіше- це факт, охайніше, затишніше, а ви своїми тупими нововведеннями, тільки створюєте видимість роботи, і руйнуєте працю своїх попередників! Людей позвільняли і місто, вибачте, заср@ли!оце така оцінка пересічного жителя Луцька вам, пане Кубіцький!
Гость Показати IP 15 Березня 2010 14:25
Такое ощущение, что у нас весь город проблемное место, потому что дометать за машинами нужно буквально везде.
лучанка Показати IP 15 Березня 2010 14:26
Кубіцький пропонує відходити від віника, не знаючи в яку копійку місту влетить таке прибирання. Що ж це за підхід такий? Знов кота в мішку нам підсовують????? Господарник, нічого не скажеш.... Депо загнав до ручки, тепер за ЖКП взявся.Гнати в шию разом із Шибою , щоб і не смерділо!!
IP-психолог Показати IP 15 Березня 2010 14:40
Цікаво що ці 3 коментпрі написані однією людиною
дрямс Показати IP 15 Березня 2010 14:42
До того як випав сніг, бачили, які вулиці були?знову відмазалися: сніг випав!живу по вул. Гордіюк - де там прибирали? Кому береш Кубіцький? причому нагло?
2 IP-психолога Показати IP 15 Березня 2010 15:24
Вочевидь Ви вважаєте що в нас в місті все в порядку?? Тоді Вам пора до звичайного, не ІР.
Дядя Вадя Показати IP 15 Березня 2010 17:28
Ну вы ребята, как жыли в совке - так оттуда и не хотите вылазить. Убирают машинами - да и пусть! Метлу в руки нибось никто не возьмет за полкопейким2, а ляпать языком - все мастера. Не хочу защищать наших бюрократов, но толк в этом есть.
пишеход Показати IP 15 Березня 2010 17:53
...во всем есть свои плюсы и минусы! подметать вручную это хорошо, но пора идти вперед и выходить на новые уровни.Такой метод наведения чистоты в городе совсем новый, и много кто его еще недооценивает.А ведь всё что новое люди сначала "расстреливают" а потом начинают доходить до сути.Прогуливаясь по улице видел как работает машина: да шумно, но быстро и чисто.Результат видно.Ездит вечером за рулём дядюшка, себе такой,и наводит чистоту по дорогах.А вот если бы еще и дороги соответствовали нормальным стандартам, думаю что и возмущений было бы меньше,ведь машина предназначена убирать пыль и мусор, а не куски асфальта.
лучанин Показати IP 15 Березня 2010 18:25
Інформація цікава, а от коментарі явно не адекватні. Відчувається заангажованість певних осіб. Взагалі дуже змістовна дискусія, що ефективніше - лопата чи екскаватор, рахівниця чи калькулятор, пралка автомат чи тазик і т.п. і т.д. А взагалі здається що більшості працівників ЖЕКів туалетний папір теж не подобається, краще лопухом – і звичніше і екологічно!
спостерігач Показати IP 15 Березня 2010 18:29
Справа не у механізованому прибиранні, бо це європейська практика, яка показала результат, справа у радянських чиновниках, які не уявляють, що з цим робити. Якщо Кубіцький опанує це, то честь і хвала йому, бо результат скаже сам за себе, а от якщо ні, то пора діду на пенсію
поц Показати IP 15 Березня 2010 18:57
Але ж курує комуналку - Соколовська - передпенсійна бабка, яка живе в Ківерцях і на Луцьк ій начхати. Тільки й знає що сплетні та інтриги плести у виконкомі.
поцу Показати IP 15 Березня 2010 20:11
На рахунок Соколовської підтримую! Назвіть хоча б одну річ, яку зробила Соколовська - я маю на увазі, щось грунтовне, знакове і прогресивне, а не 15 нібито вкрай важливих нарад на день! Надіємось ця Ківерцівська пані тільки до червня
правдолюб Показати IP 16 Березня 2010 00:25
жеківці і лапух супер, Соколовська і прогрес Єдині,Кубіцкий глубоко переконаний,а мені краще шум у ночіа ніж ранішній пил та перегар на зупин від "ТВЕРЕЗОГО ТА ОЧФЙНОГО ВАНТАЖНИКА" при погрузці сміття
правдолюб Показати IP 16 Березня 2010 00:31
і ще відносно Соколовської все що пагано то це правельний трудяга, а що добре то все ШЕФФФФФФФФФ.......
читач Показати IP 16 Березня 2010 09:25
до чого ця дискусія? Що незрозуміло в статті? що комусь необхідний консерватизм? Давайте повернемся всі до "Ульянівських" "суботніків" ефект гарантовано! На вулиці 21 століття а ми ще думаєм що краще механізм чи віник....Абсурд...
читач Показати IP 16 Березня 2010 10:00
пошкодуйте руки та здоров’я двірників!їм і так нічого не платять!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus