USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Повноцінно займаються фізкультурою тільки третина луцьких школярів

21 Грудня 2010 17:07
За результатами профілактичних оглядів, проведених на початку навчального року, кількість дітей, що можуть займатися в основних групах фізкультури, знизилася на 50%.
Про це під час наради лікарів міста 21 грудня повідомила головний лікар Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська.
За словами медика, кількість дітей, яких відсіяли через стан здоров’я, стало більше після профоглядів із застосуванням проби Руф’є, тобто заміру показників пульсу й тиску до і після присідань. В основній групі з фізкультури залишилося 30,5% дітей з попередніх 80%, і значно збільшилась кількість дітей у підготовчій групі – з 10 до 35%, а також у спеціальній – з 9 до 32%.
У 2010 році загальному огляду в місті підлягало 4867 дітей. Решту оглядали педіатри школи і, за потреби, їх скеровували на дообстеження у поліклініку до вузькопрофільних спеціалістів.
За результатами проведеного профілактичного медичного огляду лікарі виявили 989 первинних захворювань, зняли з обліку 368 дітей. На диспансерному обліку нині знаходяться 3354 дитини.
Для порівняння: у 2010 році під час профоглядів було вперше виявлено 203,2 захворювання на 1 тисячу школярів, у 2007-му – 131,58.
Серед захворювань, які виявили на профогляді, найчастіше трапляються патології опорно-рухового апарата, ендокринна патологія, захворювання органів зору та хвороби шлунково-кишкового тракту.
Разом з тим, у більшості шкіл є проблеми із закупівлею йодовмісних препаратів. Тільки ЗОШ №7, 14, 16, 20 та у школі-інтернаті за кошти, виділені піклувальними радами, змогли купити препарати в повному обсязі.
Лікарі констатують, що більшість хвороб школярів пов’язана зі способом життя дітей та умовами навчання й побуту. Наприклад, порушенню постави сприяє те, що у школах парти не відповідають росту учнів, дітям доводиться носити заважкі портфелі, а фізкультпаузи проводяться вкрай рідко.
Захворювання очей та шлунка спричиняє буфетне харчування школи та надмірна робота за комп’ютером.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
небайдужа Показати IP 21 Грудня 2010 20:05
зробіть дешевшими гуртки і перестаньте цькувати людей рекламою:випив таблетку і порядок!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus