USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Прокурори Волині пред’явили позовів більше, ніж на 10 мільйонів

14 Червня 2013 14:03
Прокурори пред’явили 173 позови на 10,5 мільйона гривень, з яких 121 на 9,9 мільйона гривень – на захист інтересів держави, - про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

У прокуратурі області під головуванням прокурора Волині Андрія Параки відбулося засідання колегії, на якому розглянуто питання виконання прокурорами представницьких повноважень щодо захисту інтересів держави та громадян

На засідання колегії були запрошені начальники структурних підрозділів прокуратури області, міські, районні, міжрайонні, прирівняні до них прокурори.

Розпочинаючи засідання, прокурор Волинської області Андрій Парака зауважив, що виконання прокурорами представницьких повноважень щодо захисту інтересів держави і громадян становить важливу складову діяльності органів прокуратури. Реалії сьогодення вимагають від прокурорів перегляду стратегії здійснення представницької діяльності як конституційної функції.

Підвищення ефективності роботи
Виключили випадки підміни прокурорами органів державної влади та контролю, забезпечили участь у розгляді справ обов’язкової категорії.
Представницькими заходами повністю охопили заборгованість фондів соціального спрямування, у банківській сфері, оренди державного та комунального майна.
Рівень виконання судових рішень за позовами прокурорів у порівнянні з минулим роком зріс у 6 разів і становить 637%.
Результати роботи органів прокуратури області у сфері земельних відносин засвідчили зростання її якості та ефективності. Упродовж 5 місяців цього року пред’явлено 58 позовів на суму 1,3 мільйона гривень, з яких 37 задоволено на суму 728 тисяч гривень.

Проблемні питання
Хоча, звісно, є й недоліки, які необхідно усунути якнайшвидше. Насамперед, задля підвищення ефективності представницької діяльності необхідно вдосконалити взаємодію з контролюючими органами.

Залишаються проблемними питання стягнення податкової заборгованості, заборгованості юридичних осіб – користувачів комунальними послугами перед комунальними підприємствами, а також питання несвоєчасного погашення зобов’язань комунальних підприємств за спожитий газ.

Якість апеляційного оскарження
У сфері виконання судових рішень за позовами прокурорів необхідно у кожному випадку надавати правову оцінку фактам неналежного виконання службових обов’язків державними виконавцями та ефективності користування правами стягувача установами, в інтересах яких звертався прокурор до суду, а також діяльності арбітражних керуючих та боржників.
За підсумками колегії розробили низку заходів задля подальшого якісного покращення роботи в сфері представницької діяльності на захист інтересів держави та громадян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я Показати IP 14 Червня 2013 21:51
Толку з того. Нехай реально прозвітуються скільки коштів по них відшкодовано, а то хвалаться що суд виніс рішення про стягнення.
Юрист Показати IP 14 Червня 2013 22:40
Пред'явили? А перевірили скільки виконано рішень судів? А скільки судами задоволено? ПО-КА-ЗУ-ХА!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus