USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Реформи Табачника роблять безлад у школах Луцька?

18 Серпня 2010 12:45
Десятикласникам шкіл Луцька, які вже були готові працювати за 12-річною системою освіти, через відміну такої реформи доведеться користуватися електронними підручниками.

Про це 18 серпня під час звіту на сесії Луцької міськради повідомила начальник міського управління освіти Анжела Масиник.

Вона каже, що через відміну переходу до нової 12-річної системи освіти не вдається в повному об’ємі забезпечити дітей підручниками та методичними матеріалами. Поки що 10-класники будуть до листопада вчитися по електронних підручниках, а учні 1-9-х класів – за старими програмами. Проте Масиник наголошує, що 20 серпня під час конференції освітян у Києві ситуація «проясниться».

Натомість зараз до шкіл надходять десятки дзвінків від стурбованих батьків, які не розуміють, як будуть навчатися їх діти, – зізнається посадовиця.

«Найбільше шкодять освіті отакі розвороти. Десять років готувалися, друкували підручники, готували батьків, школярів… А от взяли перевернули – і скільки тисяч школярів будуть мучатися… Система освіти дуже вразлива, і вона боїться таких радикальних реформ», – додав Богдан Шиба.

Загалом освітні заклади Луцька готові до нового навчального року на 90%. За словами чиновниці, з 16 серпня діє комісія у складі представників санепідемстанції, управління освіти, МНС, яка перевірятиме школи на дотримання безпеки праці, ремонту, забезпечення освітнього процесу.
Нині більшість шкіл провела ремонт харчоблоків, систем водопостачання, спортзалів, замінила вікна на енергозберігаючі. Майже усі школи забезпечені вогнегасниками та технічним обслуговуванням.

У школі № 26 реконструйовано басейн на 31 тисячу гривень. Поточний ремонт басейну також зробили у гімназії № 21.

Депутати звіт Масиник затвердили, проте в них виникли деякі зауваження. Зокрема, депутат Світлана Мамосюк цікавилася чи провели виховну роботу з вчительками 24-ї школи, які курили, негативно впливаючи на свідомість дітей. Масиник повідомила, що відповідна робота з вчителями відбулася.

А обранця Івана Смоленга цікавило, чи є якісь засоби, аби зробити наплічники школярів легшими. За словами депутата, ранці, згідно євростандартів, повинні бути не важчими, ніж два кілограми, натомість луцькі діти носять за плечима набагато більше.

Масиник доповіла, що нині у деяких школах в класах обладнали шафки, де діти можуть зберігати свої книжки. Натомість, «там, де є бідніший район, де бідніші батьки – це поки на часі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
август Показати IP 19 Серпня 2010 09:26
Шиба треплется о том,как реформы вредят,что свидетельствует о полной не компетентности в вопросах образования.За десять последних лет учебники менялись практически каждый год.То есть каждый год роители вынуждены покупать новые,так как за предыдущий год уже не подходили, не говоря о том,что разные автоы учебных пособий использовались в разных регионах.Прежде,чем умничать,изучите предмет Богдан Павлович.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus