USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Реконструкція луцького сміттєзвалища «затягне» майже 4 мільйони

25 Березня 2010 11:50
Луцьке сміттєзвалище на 90 % вичерпало свою потужність.

Заступник луцького міського голови Борис Сорока під час засідання виконкому зауважив, що через вичерпання потужності у листопаді 2010 року сміттєзвалищу можуть не видати лімітів на вивезення сміття на 2011-2012 роки. Тому до листопада 2010-го потрібно завершити реконструкцію полігону.

У місті, за словами Бориса Сороки, був створений проект реконструкції полігону. За його розробку місто вже заплатило 40 тисяч гривень. Залишилося доплатити ще 22 тисячі гривень. Контролювати строки реконструкції полігону доручили директору департаменту ЖКГ Івану Кубіцькому. «Потрібно не допустити ситуацію, котра сталася у Тернополі», - сказав Борис Сорока.

«Масла у вогонь» доливає й те, що на полігон везуть сміття із Луцького району та міста Рожища. Приміром, Луцький район «підкидає» 15 тисяч кубічних метрів сміття щороку. Борис Сорока розповів, що реконструкція сміттєзвалища коштуватиме 3 мільйони 728 тисяч гривень.

Реконструкція сміттєзвалища включає розширення земельної ділянки, перенесення трансформаторної будки та заміну спеціальної захисної плівки. За 3-4 роки потому все-таки варто вирішити питання сміттєпереробного заводу. Чиновник розповів, що полігон щороку приймає 520 тисяч кубічних метрів сміття.

Луцький міський голова Богдан Шиба наголошує: щоб у проекті реконструкції сміттєзвалища використовувалися місцеві матеріали, приміром, плівка із луцького пластмасового заводу. Проте рішення про можливість використання цієї плівки має видати санстанція.

Він додав, що кошти на проект будуть виділятися опісля затвердження міського бюджету. Не виключає луцький мер ідеї створення сортувальних ліній для сміття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
катя Показати IP 27 Березня 2010 10:00
На Володимирській (біля Омеляника) вирили величезну яму. Тут мав незаконно будуватися елітний дом.Але виявилося, що дозволів на це ніхто не дав. Дійсно, уявляю, як би люди мучилися з підтопленими підвалами, комарами та щурами (яких тут багацько!). Яму вирили, екологію знищили(а там, кажуть, водилися якісь червонокнижні жаби та рослини). Яма пустує (хоча могла б служити у якості стадіону заборолівській спортшколі) і поступово наповнюється сміттям!!! варто стакати, що будинок не може там стояти. ЦЕ БОЛОТО! З рухаючими шарами грунту. якби могли побудувати, то це сталося ще за часів СОЮЗу!Природа там - прекрасна. Ото мали б діти де займатися. До слова - вони кидають свої списи просто в ..людей, на доріжці. БоСВОГО СТАДІОНУ - НЕМАЄ! А дітей, до речі, там гуляє тьма. І ходили б займатися усі - луцькі та районні.І це треба брати на контроль вже, до ЄВРО-2012! А взимку який був би каток!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus