USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Романюк – один з найзалежніших мерів Заходу України, - експерти

7 Грудня 2010 12:52
Луцький міський голова Микола Романюк – один з найзалежніших міських голів Західної України – вважають експерти, опитані українським тижневиком «Коментарі».

Такими є результати рейтингу «мерів-маріонеток», складеного тижневиком.

Видання включило до списку 40 голів українських міст. У ньому Микола Романюк посів 20 місце.

Більш залежними від Романюка серед мерів міст Західної України, за версією «Коментарів» є хіба міський голова Житомира Володимир Дебой, якого вважають повністю залежним від житомирського губернатора Сергія Рижука, заступником якого Дебой працював до виборів. Дебой – лідер «маріонеток»: він зайняв у рейтингу перше місце.

Менш залежними від Романюка експерти, опитані «Коментарями» вважають львівського міського голову Андрія Садового (21 місце), тернопільського мера Сергія Надала (22 місце), ужгородського голову Віктора Погорєлова (26 місце), івано-франківського Віктора Анушкевічюса (27 місце), рівненського Володимира Хомка (29 місце), чернівецького мера Миколу Федорука (38 місце) і мера Хмельницька Сергія Мельника (39 місце).

Найбільш незалежним експерти назвали вінницького міського голову Володимира Гройсмана.

Як вважає політолог, голова Центру політичного аналізу і виборчого консалтингу Михайло Наход, перша двадцятка рейтингу не дарма представлена здебільшого мерами східноукраїнських міст і частово центру країни. «Там більшість міських голів залежна від підтримки Партії регіонів на виборах», каже Наход і пояснює, що Романюк «своєю перемогою не зобов’язаний жодній політичній партії».

«Якщо взяти до уваги критерії, за якими експерти цього рейтингу визначали залежність мерів – а це залежність від підтримки великих партій, від влади (губернатора), від великого бізнесу, чи наявність «своїх» депутатів у міськраді, то Романюк не є повністю залежний за котримось з цих критеріїв, хоча елементи залежності є по кожному з них – саме тому Романюк і зайняв середину рейтингу», - вважає Михайло Наход.

Натомість, вважають експерти, суттєвий вплив на Романюка має голова волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.

Також, на думку експертів, Романюк залежить від місцевого великого бізнесу. Наприклад, у склад виконкому Романюк включив голову правління ВАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Віктора Чорнуху, а також директора ВАТ «ЛуАЗ» Володимира Гунчика.

«Окрім цього Романюк залежний від власників Приватбанку, де донедавна працював. Хоч вони й й далеко, але Микола Ярославович з їх позицією, безумовно, рахується», - каже Михайло Наход.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Люся Показати IP 7 Грудня 2010 14:42
Романюк - найсимпатичніший серед усіх. Інтелігент, красиві риси обличчя... А мериця зі Славянська - чортолох. Якби виглянула ввечері у вікно, то собаки три дні гавкали б на нього. Крокодил.
Тетянка до Люся Показати IP 7 Грудня 2010 15:47
Чого? Я прогуглила, нормальна жінка. На її вік взагалі супер виглядає. Дарма ви так
Manhattan Показати IP 7 Грудня 2010 16:34
дєфачкі. Ви тільки гляньте якій красавчік у Запоріжжі!! ММММ!! лапочка:))
Стрийко до Manhattan Показати IP 7 Грудня 2010 17:02
Нє, ну про Кіна всі знають. А ось мер Краматорська (№13) - мілашка, прям Луї де Фюнес
Свєточка-конхвєточка Показати IP 7 Грудня 2010 18:18
Прикол. Що не ряд фоток, то коментатори обирають найліпшого. Минулого разу переміг Чернецький (був цікавим блондином)... ВН, пропоную ввести нову рубрику і обрати серед волинських чиновників сексі-мені за результатами голосування.
фєфа Показати IP 7 Грудня 2010 21:29
А це тут про політику, чи про педерастів?
ss6669 до фєфа Показати IP 7 Грудня 2010 22:36
а воно чимось одне від другого відрізняється?
Маня Показати IP 8 Грудня 2010 09:07
Гройсман еврей!
M Показати IP 8 Грудня 2010 19:31
То ж всім відомо, що Романюк - керівник бувшого Волинського чи Луцького КПРС, марксист-ленініст, прислужник Януковича і ПР. Вони обоє з Клічмуком будуть виконувати все, що скажуть зверху.
makar Показати IP 8 Грудня 2010 22:29
...не відрізняється!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus