USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Романюк хоче модернізувати ліфти за державні кошти

24 Липня 2012 11:56
Із 764 пасажирських ліфтів, що є у Луцьку, не працює лише один, та й то через те, що свого часу у ньому згоріло купе кабіни. Водночас майже половина ліфтів відпрацювали граничний термін експлуатації й потребує модернізації, на яку необхідно по 25 мільйонів гривень щороку.

Про це під час оперативної наради в міськраді 24 липня повідомила заступник начальника департаменту житлово-комунального господарства Надія Коленда.

Зі слів посадовця, 308 пасажирських ліфтів, якими облаштовані луцькі будинки, відпрацювали граничний термін експлуатації – чверть століття. Відповідно до законодавства, потрібно виконати експертне обстеження і капітальний ремонт кожного такого ліфта. У 2012 році, згідно з графіком департаменту ЖКГ, це має бути 91 ліфт.

Втім, зізнається Надія Коленда, після проведення капітального ремонту ліфта, експерти продовжують термін його експлуатації лише на 4-6 років. Коли ефективніше було б модернізувати пасажирські ліфти, адже тоді термін їх експлуатації продовжили б приблизно на 18 років. Але реалізувати програму з модернізації ліфтів у Луцьку за кошти з місцевого бюджету практично неможливо, адже на ці потреби доведеться щороку передбачати по 25 мільйонів гривень ‒ переконана фахівець.

Луцький міський голова Микола Романюк доручив Надії Коленді підготувати до чергової сесії міськради, що запланована на 25 липня, проект звернення до Кабінету Міністрів України з проханням передбачити у наступному році кошти з державного бюджету на модернізацію пасажирських ліфтів у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
володя Показати IP 24 Липня 2012 13:06
Цей ліфт знаходиться на Відродженні, 26-б? А чому він не працює?
щербюк олег Показати IP 24 Липня 2012 16:09
а як бути із непрацючим ліфтом в 9-ти поверховому будинку по вул. Конякіна 29Б (будинок, що будувався для військових) до речі будинок був зданий в експлуатацію, без введення ліфта в експлуатацію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus