USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Державні субвенції на медицину Волині: що, скільки і кому

8 Жовтня 2015 14:16
Для того, аби профінансувати медичну галузь Волині на більш-менш належному рівні, доводиться залучати залишкові кошти, отримані із первиконання районних бюджетів, а також гроші спонсорів.

Про це під час прес-конференції у Волинському прес-клубі повідомив начальник Управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк.

З його слів, загальний обсяг медичних субвенцій, що надходять з державного бюджету на місцеві рівні, за станом на 2015 рік становить мільярд 770 мільйонів гривень, з них 82 мільйони 845 тисяч йде на медикаменти і перев’язувальні матеріали. У цьому числі: мільйон – на лікувальне харчування дітей, хворих на фенілкетонурію; 282 тисячі - на лікування дітей муковісцидоз, 110 тисяч - на лікування пацієнтів, хворих на ревматоїдний артрит; мільйон 300 тисяч гривень - на придбання медикаментів та лікарських засобів для хворих з трансплантованою ниркою; 200 тисяч – на лікування стомованих хворих. У той же час 316 тисяч гривень виокремили на витратні матеріали на кардіохірургічні операції.

«Це кошти не лише з медичних субвенцій. В багатьох випадках фінансування відбувається за рахунок вільних залишків та перевиконання бюджетів в районах», - зазначив Ващенюк.

Крім того, головний медик області наголосив, що 24 мільйони з таких от додаткових коштів на початку року виділили для пацієнтів, які потребують гемодіалізу. Мільйон 870 тисяч гривень становить медична субвенція, виділена через «Волинькард», 3 мільйони - на медикаменти для швидкої медичної допомоги, й 458 тисяч - на придбання витратних матеріалів на заходи, що стосуються охорони здоров’я.

«Загалом скажу, що, на жаль, ми вимушені залучати позабюджетні кошти. Без благодійної допомоги і спонсорських джерел медичній галузі Волині не обійтися. І я згоден, що для цього потрібна більш відкрита та контрольована система інформування», - зауважив посадовець.

Також він заявив, що у зв’язку з реорганізацією в Міністерстві охорони здоров’я і змінами принципів закупівель медикаментів, ліки цьогоріч ще не закупляли. Тому, як тільки з’являться перші закупівлі ліків, ми відновимо цю інформацію на сайті УОЗ Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лікар Показати IP 8 Жовтня 2015 17:34
Ігор Степанович про себе,як завжди,не забуде.Він вже і правнуків забезпечив.
Анонім до Лікар Показати IP 8 Жовтня 2015 18:23
Це точно
999 Показати IP 9 Жовтня 2015 07:44
Побільше таких керівників як Ігор Степанович ! Низький йому уклін!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus