USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Ситуація з розрахунком за газ на Волині - критична

6 Серпня 2015 14:00
Волиняни платять за спожитий газ вдвічі менше, ніж торік. У ПАТ «Волиньгаз» стурбовані тим, як волиняни розраховуються за послуги. Кажуть, що в опалювальний сезон буде ще гірше.

Про це йшлося під час прес-конференції керівництва ПАТ «Волиньгаз» на тему: «Підготовка до опалювального сезону на Волині на межі зриву» сьогодні, 6-го липня.

Зі слів голови правління ПАТ «Волиньгаз» Мирослава Короті, завжди влітку волиняни платили по 130%, цим самим гасили борги за опалювальний сезон, що минув. Втім, каже газівник, нині виникає небезпечна ситуація, коли краяни платять в рази менше від потрібного, а це ще не значні суми у порівнянні із початком опалювального сезону.

«Нині розрахунок - катастрофічний. Раніше влітку люди розраховувалися на 130%. Відповідно, гаси борги за опалювальний сезон. То зараз, за станом на 1 липня, рівень розрахунку - 57%. Раніше так люди платили у жовтні. Тепер можна спрогнозувати, що буде, як настане опалювальний сезон», - говорить Коротя.

Його колега каже, що проблеми є і з субсидіями, адже вартість послуг збільшилася, а кількість людей, які отримують допомогу, – ні.

«Ще одним важливим рівнем розрахунків є субсидії. Так от, не дивлячись на позицію Уряду, який запевняв, що всі отримають субсидії, хто буде цього потребувати, то ми не відчули, що збільшилася кількість людей, які мають ці субсидії», - розповів заступник голови правління з фінансово-економічних питань Андрій Тимчишак.

Зауважимо, що у ПАТ «Волиньгаз» говорять про можливий зрив опалювального сезону та зупинку роботи, мовляв, з липня не отримують коштів із банківського рахунку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
555 Показати IP 6 Серпня 2015 14:06
"Волиняни платять за спожитий газ вдвічі менше, ніж торік" - тому що споживання зменшилось удвічі...
Анонім до 555 Показати IP 6 Серпня 2015 17:19
Підтримую.
Корінний лучанин до 555 Показати IP 6 Серпня 2015 17:55
Ну читай же та розумій правильно інформацію. а не перекручуй на свій лад. Мова йде про вже СПОЖИТИЙ ГАЗ і плату за нього. Тоб, шановному, напевно невідомо що тарифи зросли в 3 та 7 разів в порівнянні із минулим роком. В мене, наприклад, оптимальне використання газу не змінилось бо досягло певно рівня економії і далі зменшуватись не може, а платити стали більше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus