USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Голєва виграла суд у Вітинського

2 Березня 2011 08:07
Суд спростував усі звинувачення Вадима Вітинського на адресу «Санрайзу» і заперечив факти порушень умов проведення конкурсу з визначення автомобільних перевізників у місті Луцьку.

22 лютого Луцький міськрайонний суд повністю відмовив у задоволенні адміністративного позову приватного акціонерного товариства «Луцьке автотранспортне підприємство 10701».

Зокрема у постанові йдеться про те, що тепер виконавчий комітет Луцької міської ради може укладати договір на перевезення пасажирів з ТзОВ ВТП «Санрайз».

Нагадаємо, що саме останнє підприємство голова наглядової ради ПрАТ «Луцьке АТП 10701» Вадим Вітинський звинувачував у наданні неправдивої інформації до конкурсного комітету.

На думку Вітинського, це дало змогу «Санрайзу» набрати більшу кількість балів, а відтак і виграти тендер на перевезення за маршрутами №2 «Залізничний вокзал – Конякіна», №12 «Єршова – Окружна» та №17 «Центральний ринок – Завокзальний ринок».

Ні медиків, ні механіків, ні техприміщень?

У своєму позові перевізник апелював до виконавчого комітету Луцької міської ради. У постанові суду зазначено, що Вітинський «вважає дані рішення конкурсного комітету незаконними та такими, які порушують права позивача як учасника конкурсів на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах».

На його думку, конкурсний комітет і організатор конкурсу (виконавчий комітет Луцької міської ради) не виконали свого обов’язку щодо перевірки достовірності даних, які подав на конкурс перевізник-претендент. Тому вони прийняли до уваги завідомо неправдиву інформацію.

До переліку «сумнівної» інформації увійшли відомості про наявність у ТзОВ «Санрайз» у штаті підприємства механіків, які працюють там не менше одного року до дати оголошення конкурсу та використання власного чи орендованого технічного пункту.

Крім того, Вадим Вітинський засумнівався й у наявності медичного пункту і медиків, які також повинні були пропрацювати на підприємстві щонайменше рік.

І насамкінець він стверджував, що у «Санрайзу» немає власних чи орендованих територій для зберігання транспортних засобів.

Слово суду

Проте під час судових засідань суд встановив, що організатор конкурсу – робочий орган ДП «Волиньавтотранссервіс», перевірив усі дані, як цього і вимагали правила проведення конкурсу.

«Всі подані на конкурс перевізниками-претендентами матеріали та інформація були дослідженні і перевірені на їх достовірність. Зокрема, ми зробили запити в територіальне управління Головавтотрансінспекції у Волинській області, УДАІ УМВС України у Волинській області, які підтвердили цю інформацію», - пояснила під час судового засідання представник ДП «Волиньавтотранссервіс».

В свою чергу ТзОВ ВТП «Санрайз» надали суду копії штатного розпису підприємства, наказів та трудових угод з працівниками, які були прийняті на роботу механіками і медпрацівниками.

Також на розгляд до суду представили копії договорів оренди приміщень, згідно з яким «Санрайз» орендує майстерні, споруди та офісні приміщення у того ж таки Луцького АТП 10701.

До справи залучили і прокуратуру міста Луцька. У частині, яка стосувалася достовірності наданої інформації, правоохоронці також не встановили жодних порушень законодавства при проведенні конкурсів з визначення автоперевізників у листопаді 2010 року за участю АТП 10701 та ТзОВ «Санрайз».

Таким чином, після розгляду усіх матеріалів справи суд прийшов до висновку, що звинувачення зі сторони Вітинського на адресу міськвиконкому, а відтак і щодо ТзОВ «Санрайз» - безпідставні.
Довідково:
ТзОВ «Санрайз» працює на ринку пасажирських перевезень з 1999 року. У штаті налічується понад 200 працівників. На балансі підприємства 55 пасажирських автобусів. Головою ради засновників ТзОВ «Санрайз» є депутат Луцької міської ради, голова Волинської обласної організації «Європейська партія України» Олена Голєва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
уточнення Показати IP 2 Березня 2011 10:57
Дорогесенькі Волинські Новини! Прекрасно розуміючи вашу заангажованість щодо захисту бізнесу пані Голєвої (адже, хто платить, той і замовляє музику), дозвольте вказати на відверті "ляпи" з вашого боку. 1. Міжрайонного суду в Луцьку не існує, є міськрайонний суд. 2. Згадане рішення вступає тільки тоді, якщо не буде подана апеляція. А думаю, що з її поданням опоненти "Санрайзу" не забаряться. Виходячи з загальної практики зазначу, що ДАЛЕКО НЕ ВСІ рішення суду першої інстанції "виживають" після апеляції. Тому не варта бути на стільки категоричними в своїх резюме. P.S. Все-таки маємо вас за порядних,- не продавайтесь так відкрито і повністю, будь ласка.
Божий помазанник Показати IP 2 Березня 2011 16:32
Юра, чому ти не ставиш на Голєву коментарів? Що вона - помазанниця божа?
Олесь Показати IP 2 Березня 2011 17:01
Ну добре. Суд Вітинському відмовив. Суд розглянув усі його надуманні претензії і сказав, що нічого з того, що стверджував пан Вітинський насправді нема. І що далі? Два місяці відтермінованого тендеру. Два місяці машини, що люди купували під маршрути, стоять на стоянках, а проценти капають. Два місяці рейваху в міськраді, прокуратурі, суді, автотранспортній інспекції, державтоінспекції, якіх пан Вітинський поставив на вуха. І віявляється, що все те, що він стверджував - неправда. Що буде далі? Хтось подасть на нього в суд за брехню і наклеп? Бо, якщо ні, то завтра можна так само піднімати крик навколо чого завгодно, писати повну ахінею в позовній заяві і вимагати, щоб всі спростовували твою брехню і відмивалися від бруду, бо ж все рівно нічого за то не буде! Чі це так ставляться тільки до Вітинського?
Блю вота Показати IP 2 Березня 2011 21:35
вже від цеї голєвої тошнить
Вітинський Показати IP 2 Березня 2011 22:08
Рішення луцького суду, яке Голевим вдалося купити, абсолютно не означає що міська рада має право підписувати з ними договори про перевезення, як вони це стверджують. Справу передано до апеляційного суду. Бажаю успіху!
переізніки Показати IP 3 Березня 2011 09:00
Голєва використала перевізників щоб виграті час,підмовила Романюка незаконно зупинити тендер ,пролобіювала зміни до правил проведення конкурсу,доречі таж не законно. Романюк потрапив на гачок до Голєва Миколи,та повністю лобіює його бізнес інтереси в не законний спосіб!Напевне добрий ГАЧОК!?
111 Показати IP 3 Березня 2011 09:12
Знаю цего кадра Голєва Міколу багато кого він підставив,вляпається з ним і РОМАНЮК.
fion Показати IP 3 Березня 2011 19:32
у львівчькому адміністративному суді справа буде лежати біля року... Рішення в законну силу не вступить, поки справу не розгяне апеляційний суд.
студент Показати IP 4 Березня 2011 11:06
Тупий піар! Мудрі люди радять: не кажи гоп, поки не перескочив. Апеляція дійсно все може переграти. Та й рішення в законну силу не вступило. Може, й не вступить...
Суддя Показати IP 4 Березня 2011 15:40
Я на стороні Вітинського, але, як правило, суд вищої інстанції на 98% залишає без змін рішення свого "нижчого брата". Ворон ворону ока не виклює - як в лікарів чи ментів. Хіба що більше дасть, але де він візьме гроші, якщо ходить і на каву позичає, ще й виплачує аліменти Миколі Голєву (теж по рішенню суду)?
Колега Показати IP 16 Березня 2011 10:10
А чому Голєви мовчать про те, як вони судилися з журналістами?! Вони вже попрогравали суди і "Віче", і "Луцькому замку". Чомусь Пирожик, який "взув" їх у судах, про це не кричить...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus