USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Шиба може ліквідувати «Автопарксервіс»

11 Травня 2010 10:40
До кінця тижня у міськраді мають прийняти рішення про ліквідацію чи продовження існування комунального підприємства «Автопарксервіс», яке займається парковками.

Про це під час «оперативки» заявив луцький міський голова Богдан Шиба.

Приводом для таких дій мерії стала доповідь директора КП «Автопарксервіс» Анатолія Носалюка.

«Система парковок у Луцьку відсутня. Чимало парковок обслуговуються підприємцями самостійно. У місті відсутній реєстр парковок, кількість місць для автомобілів на них, немає й чітко встановленого паркувального збору», - розпочав свою доповідь Носалюк.

У 2008 році сесії своїм рішенням прийняла положення про формування системи парковок. Проте цей документ досі не виконується. За даними ДАІ, у місті зареєстровано 90 тисяч автомобілів, тобто, на кожного другого жителя припадає одне авто.

Чимало автомобілів припарковані просто на тротуарах на проспектах Волі та Відродження, вулиці Лесі Українки.

«А це все гроші міста. Немає й робочої групи, яка має допомагати вирішувати ці питання. Антимонопольний комітет називає нас монополістами біля Центрального ринку. Хоча ми маємо там усього 44 місця для парковки, а сусідній підприємець – 85», - сказав директор «Автопарксервісу».

Носалюк зауважив, що у місті є вільні місця на парковках. Проте машини стоять під парканами. А ДАІ не реагує на авто, які стоять на тротуарі, якщо водія немає за кермом.

На вулиці Братковського екскурсійні автобуси пробираються через «лабіринти» машин. Носалюк попрохав у представників різноманітних департаментів Луцькради допомагати підприємству у вирішенні цих проблем.
«Я звертаюся із проханням допомогти. Від цього залежить робота підприємства», - сказав Носалюк.

Начальник міського управління охорони здоров’я Федір Кошель запропонував створити парковку біля ЦУМу. Носалюк відповів, що це від нього не залежить. Для цього і потрібна робоча група.
Він запропонував створити парковки на проспекті Волі, біля ВНУ імені Лесі Українки, на проспекті Відродження та на вулиці сенаторки Левчанівської.

Для створення парковок уже виділено 12 земельних ділянок. Проте освоєно лише чотири - на інші бракує коштів. Є проблеми із парковкою на вулиці Єршова.

«Хто вам не дає створити робочу групу?! Напишіть список. А то розповідаєте, наче це стратегічний документ», - із обурення сказав заступник луцького міського голови Анатолій Пархом’юк.

«Із 11 працівників на підприємстві зосталося сім. Чотирьох довелося скоротити. Працівники адмінапарату переведені на чотиригодинний робочий день. Трошки є заборгованість із заробітної платні», - сказав Носалюк.

«Трошки – це із півроку», - уточнила перший заступник міського голови Лариса Соколовська.

Вона нагадала, що Носалюку дісталося у вересні 2009 року «нехороше» підприємство із боргами із зарплатні. Потрібно було вкласти гроші у статутний фонд для придбання евакуаторів, створення системи парковок. Але цього не було зроблено.

«Зарплата платиться за виконану роботу. А працівники чекають «манни небесної». Поправляти ситуацію через статутний фонд – це не вихід. Ви програли конкурентну боротьбу, бо займаєтеся робочими групами, паперами і довідками. Якщо нічого не зміниться, то на цьому й завершиться коротка біографія підприємства. Ми його створювали для порядку – на сьогодні ні порядку, ні надходжень», - сказав Богдан Шиба.

Мер зауважив, що в нього є «день-два на філософські роздуми» про необхідність роботи цього підприємства.
Богдан Шиба наполіг, щоб прийняттям цього рішення опікувався заступник Петро Гоцалюк.

«Якщо є можливість – нехай працюють, якщо ні – підприємство потрібно ліквідувати», - сказав Богдан Шиба.

Строк для вирішення такого питання у луцьких чиновників - мінімум до кінця тижня, максимум – до кінця місяця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Педиатр Показати IP 11 Травня 2010 11:11
Ну звісно, всі винні окрім Шиби. Цікавий в нього стиль управління - мавпувати структури що працюють в інших містах, але бути неспроможним отримати результат і потім все ліквідовувати. Дещо це нагадує - нашкодив і заховав під діван!
Місцевий Показати IP 11 Травня 2010 11:53
Шиба і депутати ніколи не платять на парковках "Автопарксервісу", то чому ми, лучани, маємо платити???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus