USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сільрада може роздавати луцьку землю

14 Червня 2013 10:55
Курйозна ситуація склалася навколо земельної ділянки на вулиці Гордіюк, 1 у Луцьку. Як виявилося, де-факто вона розташована у Ківерцівському районі.

Про це йдеться у рішенні Господарського суду Волинської області.

У грудні 1998 року виконавчий комітет міськради надав ділянку площею 1,6 гектара на вулиці Гордіюк, 1 в постійне користування ПП «Лада-2000» для розташування автостоянки.

Але через п’ять років Прилуцька сільрада Ківерцівського району вирішила віддати цю є ділянку в оренду ТзОВ «Аргос» (теж під стоянку). Щоправда, у цьому рішенні спірна земля перемістилася у село Прилуцьке за адресою вулиця Богуна, 1в.

У «Ладі-2000» стверджували, що рішенням госпсуду Волині договір оренди між сільрадою та «Аргосом» визнано недійсним. Це рішення нібито підтвердили постанови Рівненського апеляційного господарського суду та Вищого господарського суду України.

Отож, ПП звернулося до Господарського суду Волинської області із позовом до ТзОВ із вимогою усунути перешкоди у користуванні земельною ділянкою.

Своєю чергою, «Аргос» у запереченнях проти позову заявив, що постановою Луцького міськрайонного суду визнано протиправним та скасовано рішенням виконкому міськради, яким «Ладі-2000» спірну ділянку передано у постійне користування. Мовляв, у луцької влади не було на це повноважень.

Зрештою, суд, дослідивши надані докази, у задоволенні позовних вимог відмовив. Таким чином він де-факто визнав, що спірна земельна ділянка розташована у селі Прилуцьке Ківерцівського району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Амєлія Показати IP 14 Червня 2013 14:51
У нас як завжди. Органи місцевого самоврядування не мають карт ні міста ,ні села ,ні схем підземних електроліній.ні схем водопостачання та водовідведення.
Ярослав Показати IP 14 Червня 2013 17:11
Судді прекерасно розуміють що ця діляннка на території міста Луцька.Ніде в україні немає сіл на території міст. Ще 1980 році постановою кабінету міністрів УРСР затведжено генплан,згідно з яким вказана земельна ділянка є міською територією.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus