USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Свято Введення в храм Пречистої Діви Марії у Луцьку. ФОТО

5 Грудня 2009 14:53
Православні волиняни учора святкували Введення в храм Пречистої Діви Марії. Керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт очолив святкову Божественну Літургію у Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька.


Владиці співслужили клірики храму –протоієрей Валентин Негода, протоієрей Миколай Рибчинський, протоієрей Валентин Марчук та священик Іоанн Нідзельський. Богослужіння співали архієрейський хор під керуванням Володимира Гнатюка та хор студентів Волинської Духовної семінарії. Участь у богослужіння взяв і клірик Білоцерківської єпархії протодиякон Ростислав Простопчук – випускник Волинської Духовної семінарії.

Після прочитання Євангелія з благословення архіпастиря проповідь виголосив протоієрей Валентин Негода, котрий розповів історію свята. Слід зауважити, що цього дня отець Валентин 42 роки тому був рукоположений у сан диякона, - розповіли у прес-службі Волинської єпархії УПЦ.
 

До дня хіротонії духовні діти батюшки подарували йому нове синє облачення, в якому отець Валентин звершував урочисте богослужіння, та наперсний священицький хрест з прикрасами.

Владика Ніфонт в кінці богослужіння привітав отця Валентина з днем хіротонії і побажав йому міцного здоров’я і сил, бадьорого настрою та довгих літ життя. Після богослужіння клірики храму проспівали батюшці многоліття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
seal Показати IP 5 Грудня 2009 15:15
А, що у Луцьку тільки один православний храм - Покровська церква? Хіба у інших вчора не правилось? Виходить, що заголовок не відповідає змісту статті.
Юка Показати IP 5 Грудня 2009 15:21
а чому лише Покровську церкву пропіарили, треба було по кілька фото з кількох храмів божих показати, бо у інших також правилось по-святковому і урочисто!
falter Показати IP 5 Грудня 2009 15:23
Можна подумати шо всі ВОЛИНЯНИ були в Покровський церкві
Юка Показати IP 5 Грудня 2009 15:26
на першому фото стоїть В ШТАНАХ молода особа з дитиною. невже "старі клячі" лишили її живою, побачивши таке убрання. з власного досвіду знаю, там певний "дрес-код" існує, і якщо бабулі словесно не змогли прогнати з дому господнього, то цілу службу дивитимуться на тебе як на прокажену.
seal Показати IP 5 Грудня 2009 15:42
До Юки. Так зараз священники стали до цього відноситись дещо ліберальніше і самі сварять ортодоксальних прихожан, коли ті роблять подібні зауваження, особливо молоді. Хоча, безумовно, певний дрес-код таки існує. В цьому з Вами цілком згідний.
VSC Показати IP 5 Грудня 2009 17:08
Ребята с ВН, ваши фоторепортажи ужасны. Я серьезно, делайте что-то.
до VSC Показати IP 7 Грудня 2009 09:31
а я так не думаю. серйозно! по-перше, це 100% не авторський репортаж ВН, а прес-служба УПЦ прислала, а от їхні репортажі - супер! згадайте тільки деревопосадку в Брище, чи годинники міськради... карочє, креативно, свіжо і коментарі до фоток - кумедні. Так що не гони VSC, а присилай свої фотки - зацінимо!
zubach Показати IP 7 Грудня 2009 11:06
"ВН", класні у вас фоторепортажі, не слухайте нікого. А це, зрозуміло - фотозвіт Волинської єпархії УПЦ про свято. Можливо цього разу не найкращий, але зазвичай у них це гарно виходить. Це найкраща і найактивніша в області прес-служба. Хай інші конфесії так працюють, хто не дає. ДО ПЕРШИХ ЧОТИРЬОХ КОМЕНТАТОРІВ: а ви, були на це свято в храмі? Частіше треба ходити до церкви, до сповіді може добрішими станете...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus