USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Тролейбусне депо можна врятувати по-європейськи або по-американськи

5 Січня 2010 14:26
Костянтин Патракеєв розповів «ВН» про можливі шляхи створення рентабельних тарифів для міського громадського транспорту.
«Кругом тарифи збиткові! Постає питання, як зробити їх більш-менш рентабельними», - каже директор Луцького підприємства електротранспорту Костянтин Патракеєв. Він стверджує, що в усіх містах України ситуація із тролейбусними депо вкрай важка. Винятками є ті тролейбусні парки, де немає заборгованості із заробітної платні. За словами Патракеєва, можливо, там кращий менеджмент. Проте усі українські тролейбусні парки терплять збитки. А у деяких, до того ж, ще й зношений тролейбусний парк. Адже, виплачуючи працівникам заробітну платню, керівники цих депо економлять на придбанні нових тролейбусів чи деталей до них.
Є кілька шляхів для створення рентабельних тарифів – передовсім, це підвищення плати за проїзд. У Німеччині, за словами керівника Луцького підприємства електротранспорту, вартість проїзду у міському громадському транспорті становить 5 євро, а у сусідній Польщі – 1 євро. «І нічого – платять», – каже директор підприємства. Він стверджує, що людина при заробітній платні навіть у 1000 гривень може дозволити собі проїхатися маршруткою на роботу і додому, витративши 4 гривні.
Ще один спосіб пропонує директор ЛПЕ – «американський». Він полягає в тому, що в Америці та у країнах із потужною економікою місто саме дотує транспортне підприємство, а не підприємство постійно має думати про те, звідки взяти кошти. Мовляв, місто платить за все. Проте цей варіант малоймовірний для Луцька.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Українець Показати IP 5 Січня 2010 16:06
Чесне слово,так хочеться дати в морду цьому Патракеєву.Ні грама совісті нема в такої людини,що говорить такі слова.Довели ситуацію до абсурду,а платять нехай прості люди.За 4грн. за проїзд може заікнутись тільки сволота,яка геть не поважає лучан.
Невідомий Показати IP 5 Січня 2010 16:13
А чому Патракеєв не напише заробітню платню в Європейських країнах. І скажіть, чому з контролером 9 чи 9 а привозять по 600 - 700 грн, а без в два рази менше???
пасажир Показати IP 5 Січня 2010 16:37
До відома ПАНА Патракєєва: у Польщі середня зарплатня становить 1200 американських доларів, про Німеччину я помовчу, а про Луцьк тим більше. Можливо простіше заставити власників так званих "маршруток" видавати людям квитки, показувати всі доходи і відповідно з них платити податки? А за рахунок цих податків частково дотувати тролейбусне депо. У так званих "маршрутних таксі" ніхто квитків не видає і влада, яка живе за наші з вами кошти, і мала б контролювати цих перевізників цього не робить. Може почати з простого - створити при міськвиконкомі відділ контролю перевізників, який би "тупо", методично, щодня контролював цих перевізників і заставляв їх платити справжні податки?
SysR Показати IP 5 Січня 2010 16:52
З такими керівниками і їх апетитами до відкатів і по 10 грн буде не рентабельно.
Байдужий Показати IP 5 Січня 2010 17:30
До речі у Німеччині і Польщі різниця в зарплаті керівника депо і контролера далеко не 700 %, а всього 15-20. А, якби ви отримували не 15 тисяч, а півтори, то депо вже давно стало на ноги.
seal Показати IP 5 Січня 2010 19:34
А є ще один спосіб - російський. Це коли подібних керівників гонять мітлою з підприємства. Тим більше, що й сам Патрикеєв визнає, що менеджмент у нього не найкращий.
Ніна Показати IP 5 Січня 2010 23:35
Ввести квитки та набрати контролерів. Ось тоді з'явиться виручка. Звикли латати дірки за рахунок клієнта при повній власній безалаберності! Он автобусам з Ківерець вигідно перевозити лучан по місту з кінця в кінець за ОДНУ гривню - і ніхто не каже, що це збитково. Маршрути 9 і 9А знімати не можна, адже в Теремно тролейбуси не ходять, чим добиратись людям на роботу в геріатричний будинок, в МНС?
вого КРОК Показати IP 6 Січня 2010 01:02
http://volynnews.com/news/newyear/12202/
Олександр Показати IP 6 Січня 2010 09:13
Так і Слава Богу, нехай піднімають ціну до 15 грн. і тоді всі дружно будуть користуватись таксі, а в такому випадку питання підприємства електротранспорту відпаде назавжди! Для довідки: 4 людини * 4 грн. = проїзд у таксі з 40-го до центру на сьогоднішній день.
Саня Показати IP 7 Січня 2010 22:56
А зарплати американські чи хоча б європейські слабо людям заплатити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus